2024. április 19. - Emma

Tüntettek a diszlexiások iskolájáért

Mintegy százötvenen tüntettek csütörtökön a VI. kerületi Vörösmarty Általános Iskola tervezett bezárása ellen a kerület önkormányzatának épülete előtt.
2007. február 8. csütörtök 15:45 - Hírextra
Takács Orsolya, az iskola igazgatója az MTI kérdésére elmondta, hogy Terézváros Képviselő-testülete a 2006. december 21-ei ülésén olyan határozatot hozott, amely szerint a tanulószám csökkenése miatt a kerület hat általános iskolája közül kettőt bezárnak. Ebben a határozatban a Lovag utcai és a Derkovits Gyula iskola megszűnése szerepelt. Az igazgató elmondta, hogy a napokban "utcai pletykákból értesültünk arról, hogy a Derkovits helyett a Vörösmarty iskola került a halállistára", ekkor döntöttek úgy, hogy tüntetést szerveznek az önkormányzat épülete elé.

Hangsúlyozta hogy a 268 tanulóval rendelkező iskola - amellett, hogy angol és matematika tagozatos - főleg diszlexiás gyerekekkel foglalkozik.

Az intézményt az a Skót Misszió alapította, amely százötven éve van Magyarországon, és az országban csak a Vörösmarty iskola épületében található a Skót Egyháznak (református) kápolnája.

A tüntetést, amelyen diákok, szüleik és tanárok vettek részt, éppen arra az időpontra időzítették a szervezők, amikor Terézváros képviselő-testülete arról tanácskozott rendkívüli ülésen, hogy melyik kerületi gimnáziumot és általános iskolát szüntetik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását