2024. április 23. - Béla

Lángolón érzelmes vetítések

Szenvedély arcai elnevezéssel kezd sorozatba a Tabán mozi. Hét filmet vetítenek le február 9. és március 23. között péntekenként. Téma a szerelem és a szenvedély. Így együtt.
2007. február 8. csütörtök 12:06 - Kőmíves Péter
Olyan filmtörténeti klasszikusokat válogattak össze a Tabán mozi sorozatába, mely egyszerre dobogtatja meg a szívet és forralja fel a vért. Amerikai, német, olasz, francia produkció éppen úgy bekerült a szériába, mint magyar alkotás. Kezdetnek mindjárt ott a Casablanca, mert mi mással kezdődjön egy klasszikus filmhét? Természetesen megnézzük újra és újra, mert ez a mozi több élménnyel kecsegtet az otthoni képernyőbámulásnál. (Nem beszélve arról, hogy a pattogatott kukorica jobb ízű idegenben, ráadásul, ha kiborul a zacsi, nem nekünk kell feltakarítani!) Egy héttel Bogart után jön a – legalábbis filmvásznon – megöregedni sosem képes Marlene Dietrich a Kék angyal bőrében. Legyünk gonoszak, kicsit Lolább a Lolánál, avagy a régi mindig veri az újat. Vagy nem?

A harmadik mozi a Körhinta lesz Törőcsik Marival, Soós Imrével. Fábri Zoltán filmje vérbeli retro-stiel, és a szerelem is mintha máshogyan virágzott volna AKKOR. A következő vetítés a Veszedelmes viszonyok lesz, mely ágas-bogas szerelmi ármányaival – a XVIII. század ellenére – már egészen mai. Ráadásul az 1959-es verziót pergetik le szemeink előtt, Gerard Philipe-pel, Jeanne Moreau-val és Jean-Louis Trintignanttal. Áldassék a romlás minden virága!

Két ötvenes évekbeli amcsi film folytatja utána a sort: először a Vágy villamosa áll meg a Tabánban egy vetítésre (Kazan rendezte és nagyot dobott benne Marlon Brando mint Kowalsky), majd a következő héten a John Osborne regényéből készült Dühöngő ifjúság teszi ugyanezt. A Szenvedély arcai sorozatot egy Antonioni produkció, A kaland zárja.

Mostantól tehát bármelyik péntek jó, hogy szerelmünket karon ragadjuk és elcipeljük fentiek közül valamelyikre. Aktív és leendő kapcsolatokra egyaránt jó hatással lesz. Ha meg kéreti magát a drága, akkor a következő héten ismét van egy sanszunk.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását