2024. április 19. - Emma

Gy. Németh visszalép, Demszky "őszinte sajnálatára"

Visszalép a főpolgármester-helyettesi jelöltségtől Gy. Németh Erzsébet - jelentette be az MSZP-s fővárosi képviselő szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Demszky Gábor főpolgármester bölcs döntésnek nevezte Gy. Német bejelentését, és közölte,
2007. február 8. csütörtök 07:47 - Hírextra
Az adás után az MTI-nek nyilatkozó szocialista politikus, aki az oktatás, a kultúra és a gyermekvédelem területét felügyelte volna, döntését azzal indokolta: a fővárosi költségvetés összeállításánál nincs olyan politikai vezető, aki a tárgyalások során képviselné ezen területek érdekeit. Hozzátette: döntését azért hozta meg, mert nem akarta, hogy ezek a területek hátrányt szenvedjenek.

A szocialista képviselő megjegyezte, a büdzsé összeállítása arról győzte meg, hogy ezek a tevékenységi körök indokolatlanul háttérbe szorulnak, és nagyon nagy elvonás sújtaná a területeket. Gy. Németh Erzsébet emlékeztetett rá, hogy négy hónapja húzódik a koalíciós feszültség a fővárosban. Elmondta: úgy látja, a főpolgármester nem akarja, az MSZP nem tudja megoldani ezt a helyzetet.

Demszky Gábor főpolgármester az MTI megkeresésére a bejelentést bölcs döntésnek nevezte. Mint mondta, ez lehetővé teszi végre "a városvezetés felállását", így a kultúráért és oktatásért felelős főpolgármester-helyettes megválasztását is. "Megkönnyíti a helyzetünket ezzel a döntéssel a képviselő asszony" - fogalmazott a liberális városvezető, aki reményét fejezte ki, hogy még a február 15-ei közgyűlést megelőzően sor kerülhet a koalíciós szerződés aláírására. Várom az MSZP jelölését, most az MSZP-nél van a labda, most nekik kell dönteniük, hogy a képviselőasszony helyett kit jelölnek - tette hozzá.

Arra a kérdésre, van-e összefüggés Gyurcsány Ferenc kormányfő délutáni városházi látogatása és a döntés között, a főpolgármester azt válaszolta, hogy nincs. Demszky Gábor közölte: számít arra, hogy Gy. Németh Erzsébettel "szakpolitikusként is és a közgyűlésben is" jól tudnak majd együttműködni. Ez a döntés "javítani fog mindenen (...) meg fogja könnyíteni a kommunikációt" - jegyezte még meg, hozzátéve, a bejelentést az utolsó pillanatban meghozott jó és bölcs személyes döntésnek tartja.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását