2024. május 4. - Mónika, Flórián

Sólyom: az alkotmány jó, a morál már kevésbé

Sólyom László úgy véli, hogy nem ősz óta romlanak a közállapotok, ez régebbi folyamat. Ősszel megfoghatóvá vált a morális és politikai válság - mondta. A morális válság azt jelenti, hogy alapvető normák válnak kétségessé.
2007. május 12. szombat 09:41 - Hírextra
Szövevényes okok vezetnek odáig, hogy ez testet öltsön, de ha egyszer nyilvánvalóvá vált sokak számára, hosszú és nehezen tervezhető a gyógyulás, ám lehetséges - fejtette ki a köztársasági elnök a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Az alkotmánnyal az égvilágon semmi baj nincs - fogalmazott az államfő. A magyar alaptörvénnyel kifogástalanul lehet működtetni egy parlamenti demokráciát. A rendszerváltás nagy erkölcsi adósságai nem az alkotmányon múltak - nyilatkozta Sólyom László.

Nem kap tájékoztatást a Gyurcsány-csomaggal kapcsolatos törvényekkel és az átalakításokkal kapcsolatban: a tájékoztatás leállt miután ugyanazokat az adatokat kapta, amelyeket az újságokban is elolvashat - mondta a köztársasági elnök. Kivételt ez alól - megfogalmazása szerint - a honvédelmi miniszter és a főparancsnoki tisztet betöltő elnök kapcsolata valamint a környezetvédelmi miniszter jelent.

Sólyom László reméli, hogy a környezetvédelmi tárca új vezetőjével is jól együtt tud majd működni.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását