2024. május 20. - Bernát, Felícia

"Elintézem, hogy leszázalékoljanak", hazudta a gátlástalan csaló

Két évre csökkentette ma a Szegedi Ítélőtábla annak a szegedi lakosnak a büntetését, aki egy egész sor idős embert csapott be ízt ígérve, hogy elinbtézi nekik a rokkantnyugdíjazásukat - értesült a HavariaPress.
2007. február 6. kedd 15:08 - Hírextra

A 67 esztendős férfit első fokon tavaly októberben két év hat hónap fogházra ítélte a Csongrád Megyei Bíróság. A jogerős ítélet szerint mellékbüntetésként hárommillió forint pénzbüntetést is meg kell fizetnie, sőt további ötmillió forint vagyonelkobzást is elrendelt vele szemben a bíróság. A táblabíróság 31 rendbeli, üzletszerűen elkövetett hivatali befolyással való üzérkedésben bűntettében és szerzői jogok megsértésében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

Az ítélet szerint a főiskolai végzettségű férfi csaknem tíz éven át híresztelte magáról ismeretségi körében, hogy bárkinek el tudja intézni a leszázalékolását. 1995-től 2004 szeptemberéig számosan fordultak hozzá ilyen kéréssel. Az illetőktől ilyenkor elkérte az orvosi dokumentációkat, és azt ígérte nekik: bizonyos pénzösszeg ellenében elintézi az orvosi bizottságnál, hogy rokkantsági nyugdíjba helyezzék őket. A hiszékenyektől általában fejenként 100-200 ezer forintot kért, de volt, aki ennél is többet fizetett. Utóbb azonban kiderült: az orvosi bizottság tagjait nem vesztegette meg, ám azok közül, akiknek a bizalmába férkőzött, a legtöbben nem is mehettek rokkantsági nyugdíjba.

Forrás: HavariaPress
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását