2024. április 26. - Ervin

Telefonlehallgatást a családnak

Bárki által lehallgathatóvá, lenyomozhatóvá válhatnak a telefonok a mobilokra írt program segítségével, írja a Figyelő. Aligha hihető, hogy a távol-keleti szoftver elkerüli a hazai érdeklődők, mondjuk a Nemzetbiztonsági Hivatal figyelmét.
2007. február 5. hétfő 20:31 - Hírextra
Kíváncsi rá, hogy megcsalja-e a felesége? Meg szeretné védeni a gyerekét? – teszik fel a kérdést egy thaiföldi szoftverfejlesztő cég honlapján. A megoldás, amit kínálnak, finoman szólva is hátborzongató: a „célszemély” mobiltelefonjára telepített alkalmazás a híváslistát, az sms-ek és az mms-ek tartalmát egy központi szerverre továbbítja. Itt a „megrendelő” utánanézhet annak, hogy kivel és milyen hosszan beszélgetett házastársa az elmúlt időszakban.
A program „professzionális” változata még ennél is többet ajánl: egy előre megadott telefonszámot felhívva szó szerint lehallgathatjuk az illetőt! A bejövő hívást kijelzés nélkül, automatikusan fogadja a telefon, így hallhatjuk a környezet zajait, s kideríthetjük, párunk értekezleten ül-e, vagy csinos kollégájával, kolléganőjével enyeleg. A szoftver iránt nagy a kereslet.

Egy hozzáértő már ma is képes lehet arra, hogy olyan rosszindulatú programot írjon, ami a felhasználó tudta nélkül feltelepül a mobiltelefonjára és le is hallgathatja a beszélgetéseket.

A jövő év elején nagy-szabású vírusfertőzés várható a mobiltelefonok világában. A szakértők egyetér-tenek abban, hogy főleg az okostelefonok (azaz a kézi számítógéppel összeházasított mobilok) a legveszélyeztetettebbek. A bűnözők fő indítéka persze ezúttal is a pénzszerzés. Az okostelefonok és a kézi számítógépek konvergenciája miatt ugyanis egyre több személyes adat jelenik meg a telefonokon - írja a Figyelő az eheti számában.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását