2024. április 30. - Katalin, Kitti

Viseljen fogyasztó fehérneműt!

Az idei párizsi fehérnemű-kiállításon és vásáron nagy számban vonultattak fel úgynevezett kozmetiko-textileket, amelyek a bennük rejlő kémiai anyagoknak köszönhetően fogyasztó vagy közérzetjavító hatásúak.
2007. február 5. hétfő 20:16 - Hírextra
Az újfajta fehérneműk ugyan nem hoztak paradigmaváltást az utóbbi években, továbbra is elsősorban a hagyományos alsóneműkre van igény, de a különleges technikával készült textíliák izgalmas színfoltot jelentenek a fehérneműk széles palettáján. Több olyan vállalat működik a világon, amely sikerre vitte a kozmetiko-alsóneműket, bár vannak olyanok is, amelyek belevágtak az újításba, és hamarosan felhagytak vele.

E különleges alsóneműk olyan mikrokapszulákat rejtenek magukban, amelyek fogyasztó anyagot, parfümöt vagy hidratáló krémet tartalmaznak, és ezek úgy szabadulnak fel, hogy a ruha és a bőr súrlódásától a kapszulák széttörnek.

Egyetlen hátulütő, hogy egy ilyen textília 20-40 mosásnál többet nem él túl. De akad már olyan is, amely nem ad ki semmiféle anyagot, hanem a beleszőtt nano méretű ezüst részecskékkek öli meg a bőrön lévő baktériumokat, s amely az eddigi, mikrokapszulás megoldásokkal ellentétben addig jó, amíg maga a textil szét nem megy.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását