2024. április 26. - Ervin

A melegeket továbbra sem öleli kebelére az egyház

A pápa vasárnap védelmébe vette a hagyományos családot. XVI. Benedek hangsúlyozta, hogy a hagyományos család az egész emberiség jövőjének garanciája. Az egyházfő a melegházasságok körüli vita kapcsán fejtette ki véleményét.
2007. február 5. hétfő 07:51 - Hírextra
A hagyományos családmodell "súlyos válságban van" - jelentette ki a pápa, és felszólította a házasokat, az egyházat és a közintézményeket, hogy "védjék, segítsék és erősítsék" a családokat.

Olaszországban most vitáznak a meleg élettársi kapcsolatok legalizálásáról. A baloldali kormány februárban terjeszti a parlament elé az ehhez kapcsolódó törvényt. A melegházasságok legalizálását azonban hevesen támadja a jobboldali ellenzék és a Vatikán. A pápai államot ezért sokan az olasz belügyekbe való beavatkozással vádolják.

Egy nappal a katolikus egyházfő kijelentése előtt az észak-olaszországi Páduában már hivatalosan bejegyeztek egy meleg élettársi kapcsolatot, holott még nincs is meg hozzá a jogalap.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását