2024. július 20. - Illés

Víz alatt a főváros 75 százaléka

Huszonötre emelkedett Indonéziában az illetékesek hétfői közlése szerint a Jakartában és környékén pusztító árvíz halálos áldozatainak a száma, a helyi tájékoztatási központ szerint a főváros hetvenöt százaléka víz alatt van.
2007. február 5. hétfő 07:50 - Hírextra

A legfrissebb adatok szerint 340 ezren váltak hajléktalanná a természeti csapás következtében. A 12 milliós trópusi metropolisz egyes részein négy méter magasan állt a víz, amely fontos közlekedési csomópontokat árasztott el, több helyütt áramkimaradást okozott, és elvágta a telefonvonalakat. A hatóságok figyelmeztettek arra, hogy a körzetben jelentősen megnövekedett a járványveszély.

A hétfői indonéz lapok feltették a kérdést, a 2002-es súlyos árvíz óta eltelt években miért nem hajtottak végre több árvízvédelmi intézkedést Jakartában. Az indonéz főváros alacsonyan fekszik, s eredetileg mocsaras területre épült. A meteorológia a következő napokra is esőt jósol Indonéziában.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását