2024. május 7. - Gizella

A lánglovagok is perelnek a túlórapénzükért

Pert indítanak a csornai tűzoltók, hogy megkapják elmaradt túlórapénzüket - értesült a Független Hírügynökség. A lánglovagok az uniós szabályokra hivatkoznak, amelyek heti 40 óra szolgálati időt írnak elő, ők azonban ennél jóval többet dolgoznak.
2007. február 2. péntek 16:15 - Hírextra
Szűcs Tibor, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete csornai egységének vezetője elmondta, hogy a 2004. májusa, vagyis a hazánk uniós csatlakozása óta eltelt időszak túlórapénzét szeretnék megkapni. Eddig hiába fordultak parancsnokukhoz és a helyi önkormányzathoz, ott elutasították panaszukat. Ezért fordultak ügyvédhez és keresetüket csütörtökön adták be a munkaügyi bíróságra.
Jelenleg a szolgálati idő heti 50 óra, az e feletti részt kifizetik, vagy szabadnapban adják ki. Ennek értelmében a csornai lánglovagok hetente tíz órányi túlórapénztől esnek el. Azt még nem számolták ki, hogy pontosan mennyi pénzhez juthatnak, de személyenként is komoly eltérések lesznek - tette hozzá a szakszervezet vezetője.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását