2024. április 19. - Emma

Kukában a tervek

Egy balatonszárszói szelektív hulladékgyűjtőbe dobták a 4-es metró terveit; a mintegy félszáz kilogramm súlyúra becsült dokumentumokra a szomszédos Teleki polgármestere talált rá hétfőn reggel.
2008. július 14. hétfő 13:35 - Hírextra
"Ma reggel munkába menet a nálam lévő papírhulladékot akartam bedobni a gyűjtőbe, amikor megláttam a terveket" - erősítette meg a Somogy megyei hírportál értesülését Hári László az MTI-nek.

Közölte: most is éppen itt vagyok hulladékgyűjtő mellett, egy kollégámmal visszajöttem, mert annyira furcsállottam, hogy ilyen megtörténhet, gondoltam, megmutatom.

Ha gondolja, sorolom, mi minden van a papírokon - mondta a polgármester, és találomra, megállók szerint fel is olvasott néhány építészeti, műszaki és gépészeti adatot a szellőzőkre, a villamos- és biztonsági, valamint egyéb berendezésekre, élelmiszerraktárakra vonatkozó adatot.

Mint arról Hári László beszámolt, a talált dokumentumok gyűjtőcíme: Budapesti 4-es metróvonal I. szakasz 07-es számú tender, a megrendelő a BKV. Zrt. DBR. Projektigazgatóság.

Úgy látom, itt van minden állomás tervdokumentációja, 2007. május 15-ikei dátummal ellátva - nyugtázta végül, mintegy leltárba véve a papírokat a polgármester.

Hári László szerint mindenképpen aggasztó, hogy miként kerülhetett egy ilyen nagy horderejű, milliárdos beruházás tervdokumentációja egy hulladékgyűjtőbe.

Még akkor is, ha már nem aktuális - jegyezte meg, hozzátéve: ha meg "élő", akkor kivált, már csak biztonsági szempontból is.

A DBR Metró Projekt Igazgatóság közölte: a hétfőn megtalált, feltételezhetően a 4-es metró építésével összefüggő dokumentáció nem a BKV Zrt-től, illetve nem a DBR Metró Projekt Igazgatóságról került ki. Mind a közlekedési társaság, mind az igazgatóság rendelkezik iratkezelési szabályzattal, amelynek megfelelően járt el és jár el a jövőben is.

Az iratok feltehetően valamelyik - az Európai Unió Hivatalos Lapjában 2006. december 30-án, a Közbeszerzési Értesítőben 2007. január 3-án megjelent tenderen indult - ajánlattevőtől kerülhettek a szelektív szemétgyűjtőbe. A DBR azonnali vizsgálatot rendelt el, és minden további szükséges intézkedést megtesz az ügyben.

Hári László, Teleki polgármesterének bejelentése szerint a megtalált dokumentumok a 4-es metró I. szakaszának 07-es számú, az állomások belső beépítésére kiírt tenderének iratai lehetnek.

Arról, hogy ebben a pályázatban résztvevők hogyan kezelték a részükre átadott iratokat, az igazgatóságnak nincsen információja. A bejelentés nyomán a BKV Zrt. DBR Metró Projekt Igazgatósága a azonnal vizsgálatot indított, annak eredményéről később tájékoztatást adnak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását