2024. április 30. - Katalin, Kitti

Hazai földrengések

Kisebb földrengés volt péntek reggel a Dunántúlon, Pápától délre; a Richter-skála szerint 3,2-es erősségű mozgásokat követően nem érkezett bejelentés anyagi károkról. Összeállítás a Magyarországon az elmúlt három évben észlelt, 2-esnél erősebb földrengése
2008. január 18. péntek 12:28 - Hírextra

2005. március 26. - Kisebb földrengés volt Marcali közelében. A Richter-skála szerint 2,8-as erejű földmozgást a lakosság is érzékelte. Károkról nem érkezett bejelentés.

2005. május 15. - A Richter-skála szerint 3,8-as erejű földmozgás volt Pápától 8 kilométerre délre, a Veszprém megyei Nóráp község közelében. A rengést a lakosság is érzékelte, személyi sérülés nem történt.

2005. május 16. - Újabb enyhe, a Richter-skála szerint 3,0-as erősségű földrengés volt Pápa környékén.

2006. szeptember 15. - A Richter-skála szerinti 2,5 erősségű földmozgást észleltek a Pest megyei Szentlőrinckáta térségében.

2006. november 15., 23. - A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregdaróc környékén egy kisebb (2,5-es erősségű), majd egy nagyobb (4,5-es) földrengést észleltek.

2006. november 23. - Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 35 épület rongálódott meg abban a földrengésben, amelynek epicentruma Ukrajnában, a kárpátaljai Horonda község közelében volt, s a Richter-skála szerint 4,5-es fokozatot ért el.

2006. december 31. - A Pest megyei Gyömrő térségében történt, a Richter-skála szerinti 4,1-es erősségű rengésben több millió forintos épületkárok keletkeztek Gyömrő, Pécel, Gödöllő, Erdőkertes, Piliscsaba és Mende településeken. A földmozgás közelében és Budapest több kerületében áramkimaradások voltak.

2007. március 3. - A Richter-skála szerinti 2,9-es erősségű földmozgást észleltek Vas megyében, Kőszegtől északra a magyar-osztrák határ közelében. Kőszegen és Bükön is érezni lehetett a rengést.

2007. november 18. - A Richter-skála szerinti 2,9-es erősségű földrengést észleltek a Nógrád megyei Hollókő lakói.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását