2024. június 3. - Klotild

Súlyosbították a másodrendű vádlott büntetését a Simon-perben

Jogerős ítéletet hirdettek csütörtökön a Simon-ügyben. A Fővárosi Ítélőtábla megerősítette az elsőrendű vádlottra korábban kiszabott négy és fél évi börtönt, a másodrendű vádlott ítéletét viszont súlyosbította.
2007. február 1. csütörtök 13:06 - Hírextra
Simon Tibor öt évvel ezelőtt, 2002. április 21-én éjjel szóváltásba keveredett egy budai bárban a vendégekkel, illetve a biztonsági őrökkel. A verekedéssé fajuit dulakodás következtében a volt labdarúgó úgy megsérült, hogy a kórházban meghalt. A négy vádlottat a Fővárosi Bíróság első alkalommal még 2004. júniusában emberölésért ítélte el 8, 10, illetve 12 évre. Ezt az ítéletet egy évvel később a Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezte, és új eljárásra kötelezte a Fővárosi Bíróságot, amelynek végén, 2006. április 24-én hirdettek ítéletet. Ebben a megismételt eljárásban a Fővárosi Bíróság már nem emberölésben mondta ki bűnösnek a vádlottakat, hanem az elsőrendű vádlottat halált okozó testi sértésért ítélte 4 év 6 hónap börtönre, a másodrendű vádlott 1 év 6 hónapot, a harmad- és a negyedrendű vádlott pedig 1 év 4 hónapot kapott garázdaságért.

A fellebbezési tárgyaláson csütörtökön a Fővárosi Bíróság ítéletét részben megváltoztatták. Az ügy második, harmadik és negyedik rendű vádlottját - a három volt biztonsági őrt - a legutóbbi fővárosi bírósági ítélettel ellentétben az Ítélőtábla a garázdaság mellett bűnösnek mondta ki társtettesként elkövetett súlyos testi sértés kísérletében is. Erre való tekintettel, valamint büntetett előélete miatt súlyosították a másodrendű vádlott büntetésé másfél évről kettő és fél évre.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását