2024. június 18. - Arnold, Levente

Lassít a reklámpiac, csak az internet tartja magát

Tavaly csak 7,2 százalékkal 540,8 milliárd forintra nőttek a reklámköltések, és idén ennél is kisebb bővülésre van kilátás
2007. február 1. csütörtök 09:47 - Hírextra
A napilapok bevételét meghaladta a magazinoké, ráadásul a megyei lapoknál nő, az országosaknál csökken a hirdetésre fordított összeg. Az élelmiszerszektor tavaly "befagyasztotta" reklámbüdzséjét, a távközlési vállalatok pedig egymilliárd forinttal kisebb értékben népszerűsítették szolgáltatásaikat, mint 2005-ben. A szolgáltatók költései 45 százalékkal emelkedtek, főként a politikai hirdetéseknek, valamint a chat-randi, sms-küldő, csengőhangletöltő és telefonos társkereső szolgáltatásoknak köszönhetően. A pártok tavaly 8,5 milliárd forintot költöttek el a médiában, míg a telefonos szolgáltatók 6,3 milliárd forintot.

A távközlési piacon a T-Com ráfordításai 50 százalékkal, a Tele2-éi 52 százalékkal csökkentek. A hirdetési rangsort továbbra is a nagy FMCG (gyorsan forgó fogyasztási cikk)-társaságok vezetik. A listavezető Procter and Gamble 20,9 milliárd forintot fordított hirdetésekre, 42 százalékkal többet, mint egy évvel korábban. A második az Unilever Magyarország, 16 százalékkal 18,5 milliárd forintra növekvő kiadással, a harmadik a Pannon 17 százalékkal 12,9 milliárd forintra emelkedő költéssel. A negyedik a Reckitt Banckiser 11,5 milliárd, az ötödik a Henkel Magyarország 11,4 milliárd, a hatodik a T-Mobile Magyarország 11,2 milliárd, a hetedik a Bayer Hungaria 11,1 milliárd, a nyolcadik a LOreal 9,6 milliárd, a kilencedik a Vodafone Magyarország 8,9 milliárd, a tizedik a Master Foods Hungary 6,8 milliárd forintos ráfordítással.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását