2022. december 5. - Vilma

Ön is több pénzt rejteget a párnája alatt?

A magyar emberek egyre jobban élnek, egyre több pénzt tudnak elkölteni, egyre nagyobb jövedelemből gazdálkodnak - így kommentálta Bánki Erik, a parlament gazdasági bizottságának fideszes elnöke a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) szerdán közzétett adatait a kiskereskedelmi forgalom bővüléséről.
2017. január 25. szerda 15:45 - HírExtra
A KSH jelentése szerint a kiskereskedelmi forgalom 4,5 százalékkal haladta meg tavaly novemberben az előző év azonos időszakit.

Bánki Erik budapesti sajtótájékoztatóján kiemelte azt az összevetést is, amely szerint tavaly január-novemberben a forgalom volumene 4,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit. Hangsúlyozta: a magyar piac növekedése egyharmadával volt nagyobb az európai uniós átlagnál.

"Magyarország jobban teljesít" - és most ismételgesse

Értékelése szerint Magyarország jobban teljesít, a magyar gazdaság erősebb, az adócsökkentési programok meghozták hatásukat. A politikus arra számít, hogy idén tovább - a 2016-osnál is magasabb szinten - bővül majd a kiskereskedelmi forgalom.

A tavaly novemberi volt a 41. hónap, mióta növekednek a kiskereskedelmi forgalom mutatói - hívta fel a figyelmet a fideszes országgyűlési képviselő, kiemelve azt is, hogy egyre nő a nem élelmiszer jellegű és nagyobb értékű árucikkek forgalma. A reálbérek emelkedésének köszönhetően a családok egyre több pénzt tudnak költeni - mondta.

Az a "szemét" baloldal és a szemétsorosgyörgy


Bánki Erik szerint ezzel szemben a baloldali kormányok idején elvonások, bércsökkentések, adó- és járulékemelések voltak. "Míg a szocialista kormányok idején a családok elszegényedése volt jellemző, addig most új korszak kezdődött, és a magyar gazdaság, Magyarország jobb teljesítményével a magyar családok egyre jobb helyzetbe kerülhettek" - fogalmazott, megjegyezve, hogy a szocialisták a parlamentben nem szavaztak meg sem a családokat, sem a vállalkozásokat érintő adócsökkentési javaslatokat.A Transparency International (TI) jelentését - amely szerint Magyarország hét helyet visszacsúszva 57. a korrupciós rangsorban - Bánki Erik kérdésre úgy kommentálta: a jórészt Soros György magyar származású amerikai üzletember által finanszírozott TI, amely évek óta igyekszik nyomást gyakorolni a magyar kormányra, "a Gyurcsány-kormány idején elmulasztotta (...) ugyanezeket a jelentéseket élénken a társadalmi nyilvánosság elé tárni".

Súlyos kérdőjel


Amikor "minden idők legkorruptabb kormánya" dolgozott Magyarországon, akkor hallgatott a TI, most viszont, amikor az átláthatóságot szem előtt tartó kabinet van, akkor megpróbálja annak munkáját "tompítani" - fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy a hírek szerint Izsák fideszes polgármestere uniós forrásból épített vadászházat, majd be is költözött oda, azt felelte: mindenkire a zéró tolerancia elve vonatkozik az EU-s támogatásokkal kapcsolatban. A képviselő biztos abban, hogy a kormány kivizsgálja az ügyet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását