2024. május 23. - Dezső

13 milliárdos forráshiány várható

Akár 13 milliárdos forráshiánya is lehet a fővárosi önkormányzatnak, szemben a költségvetési koncepcióban eddig jelzett 9 milliárd forint helyett - nyilatkozta a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.
2007. január 22. hétfő 14:38 -

A kommunikációs igazgató tájékoztatása szerint a koncepciónak van egy minimális része, amiről mindenképpen határozni kell. Ezek közt szerepelnek azok, amelyek a kerületek és a főváros közti forrásmegosztási rendelet elfogadásához szükségesek.

Nyáry Krisztián elmondta, hogy megkezdődnek az érdemi egyeztetések az idei büdzséről a fővárosi koalíció frakciói között. Az MSZP delegációjában Steiner Pál frakcióvezető, Tüttő Kata pénzügyi bizottsági elnök, Gábor József és Kardos Péter vesz részt. Az SZDSZ delegációját várhatóan Ikvai Szabó Imre frakcióvezető vezeti, tagjai még nem ismertek.

A kommunikációs igazgató közölte: a főpolgármester szerint szó lehet arról, hogy egy adott ágazatnál kevesebb legyen az elvonás a tervezettnél. Ekkor azonban "a közlekedőedény elve alapján" másutt kell növelni az elvonás mértékét.

Ugyancsak a kormánypárti frakciók e heti állásfoglalásaitól függ, hogy a belváros jelentős átalakítását célzó, jórészt nem fővárosi forrásból megvalósuló, 50 milliárd forintra becsült "Budapest szíve program" még e héten, vagy csak a jövő havi rendkívüli ülésen kerül a Fővárosi Közgyűlés elé. A projekt megvalósítása érekében létrehozandó önkormányzati konzorciumot a főváros az V. és a IX. kerület mellett kibővítené a VI. és a VII. kerülettel is. Létrehoznának egy projektszervezetet is a következő években 4,5 milliárd forint önrészt igénylő városmegújítási programhoz. Ennek kiemelt célja a Belváros megkopott arculatának újraformálása, a környezeti állapotok javítása, a járműforgalom csökkentése, a gyalogos közlekedés előnyben részesítése. A 4-es metró állomásépítéseihez szorosan illeszkedő program költségigényesebb elemei 2010 után valósulnának meg a tervek szerint.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását