2024. május 15. - Zsófia, Szonja

A civilek is szót kapnak melegügyben

A homoszexuálisok jogait képviselő civil szervezetek is lehetőséget kapnak arra, hogy részt vegyenek az emberi jogi bizottság következő ülésén, amelyen előre láthatólag döntenek majd arról, hogy javasolják-e az azonos neműek házasságkötésével kapcsolatos
2007. október 24. szerda 15:42 - Hírextra
A rendhagyó házasságkötéshez szükséges jogi feltételek megteremtéséről szóló törvényjavaslatot korábban Gusztos Péter, Béki Gabriella, Eörsi Mátyás, Fodor Gábor, Horn Gábor, Kóka János, Magyar Bálint és Sándor Klára SZDSZ-es képviselők nyújtották be az országgyűlésnek.

A téma elsőként az emberi jogi, kisebbségi, civil-és vallásügyi bizottság szerdai ülésén került terítékre, a testület tagjai azonban Gusztos Péter kezdeményezésére végül levették napirendről a kérdést. A szabad demokrata képviselő azt kifogásolta, hogy az érintett kisebbséget tömörítő civil szervezetek nem kaptak meghívást az ülésre, holott ez bevett szokásnak számít a civileket érintő törvénymódosítások esetén. A következő ülésen azonban remélhetőleg hozzá is szólhatnak a vitához - hangsúlyozta a politikus.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását