2024. április 27. - Zita

Megvan az év autója

A múlt héten kiszivárgott híreknek megfelelően az új Fiat 500-ast választották az év autójának az európai szakújságírók.
2007. november 19. hétfő 20:31 - Hírextra

A hivatalos bejelentésről a European Car of the Year elnevezésű díj egyik alapítója, a német Stern magazin számolt be hétfőn megjelent számában. A 22 ország 58 újságírójából álló zsűri hét jelölt közül választotta a legjobbnak a Fiat-kisautót. Összesen 385 pontot kapott, hatvannal többet, mint a második helyezett Mazda 2, a harmadik helyen a Ford Mondeo végzett 202 ponttal.

Az ötvenéves Fiat-modell felfrissített kiadása új fejezet kezdetét jelenti az olasz autógyár történetében. "Az új 500-as nemcsak egy autó, hanem a megszilárdult helyzetű, a jövőbe tekintő Fiat cég jelképe" - mondta a kocsi júliusi bemutatóján Sergio Marchionne vezérigazgató.

Marchionne 2004-ben, válságos időszakban vette át a Fiat vezetését. A tönk széléről a siker csúcsára katapultálta a nagy múltú céget. A 2006-os évet már nyereséggel zárták, a Cinquecento iránt pedig akkora a kereslet, hogy bővíteni kell a lengyelországi gyártókapacitást.

Az 1957-ben megjelent népautó új változata Frank Stephenson munkája, aki korábban a BMW-nek újjávarázsolta a Minit. Az ősi formát a legmodernebb technikával, kényelmi és biztonsági megoldásokkal ötvöző modell minden korábbi győztesnél nagyobb különbséggel nyerte el az Év Európai Autója kitüntetést.

A díjat 1964-ben alapította a Stern és hat másik európai magazin közösen. Az elismerést az európai piacon megjelent új kocsik kaphatják, a Fiat most tizenkettedik alkalommal nyerte el. A European Car of The Year 2008 díjátadó gálát Berlinben tartják a német hírmagazin szervezésében, január 28-án.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását