2024. április 24. - György

Varjú: olcsó másolat

A kormány által bemutatott Új Széchenyi Terv az Új Magyarország Fejlesztési Terv olcsó, rossz minőségű másolata - mondta Varjú László szocialista képviselő az Új Széchényi Terv koncepcióinak bemutatására reagálva.
2011. január 14. péntek 13:25 - HírExtra
A képviselő kijelentette: "az előző kormányok által megalkotott koncepció elemeinet írták át a fideszesek az Új Széchenyi Tervben."

Elmondása szerint sikerrel álttak át az EU-s pályázati szisztémára, aminek a bevezetésével megmutatták érdemes páklyázni. "A szocialista kormányok 2004 és 2010 között több mint 4000 milliárd forint uniós támogatást hívtak le a Nemzeti Fejlesztési Terv, majd az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében, kijelenthető tehát, hogy az elmúlt évek fejlesztéspolitikája sikeres volt."

Hozzátette, hogy az előző kormányoknak köszönhetően sikeres infrastruktúrális fejlesztéseket hajtottak végre, amivel javult az ország versenyképessége. "Az emberek mindennapi környezete is gyökeres változáson ment át: iskolák, óvodák, egészségügyi intézmények, önkormányzati hivatalok épültek vagy újultak meg."

A szocialista képviselő kijelenetett,e hogy a Fidesz-KDNP a szakadék szélére sodorta az országokat. "Források helyett csupán a pozíciókat osztogatta, szakértelem híján pedig hónapok óta áll a korábban működő rendszer. " Elmondt azt is, hogy a Fidesz semmit sem fejlesztett az elmúlt időszakban.

A kormány által bejelentett Új Széchenyi Tervről állítja: "nem más, mint az Új Magyarország Fejlesztési Terv olcsó, rossz minőségű másolata." Az akciótervet hiányosnak nevezte, semmilyen fejlesztést nem tartalmaz.

Varjú László állítja: "a kormány által létrehozott intézményrendszer alkalmatlan arra, hogy megfelelő pályázati rendszert koordináljon, továbbá nem tesz határozott lépéseket annak érdekében, hogy a leszakadó térségekben élő emberek munkakörülményei és lakókörnyezete javuljon."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását