2024. május 11. - Ferenc

Izgalmas paradoxon: Csillaghegyi szeméthegy

Különleges szemét-happeningre gyűlik össze szombaton Budapesten, Csillaghegy és Békásmegyer-Ófalu határában egy természetet kedvelő fiatal társaság, akik a védett Gőtés-tó környékének megtisztítását tűzték ki feladatul.
2007. augusztus 29. szerda 17:06 - Hírextra
Bertalan György, az akció szervezője az MTI megkeresésére elmondta: visszatérő gond a tóhoz vezető árokparton a szemetelés, aminek zavaró nyomaival időről-időre szembesülniük kell az arra sétálóknak.

A civil kurázsi megnyilvánulásaként ezért most a barátaival összefogtak, és több mint húszan egy modell értékű kezdeményezéssel rukkoltak elő.

Az alapötletet az emberben rejlő atavisztikus ösztönök, az évezredekkel korábbról örökölt vadászati-gyűjtögetési szenvedély adta. A fiatal értelmiségiekből álló csapat azonban az ősemberrel ellentétben olyan zsákmányra vadászik, amelyet éppen hogy mások ejtették el: kiürült csipszes-zacskók, sörös dobozok, üdítős flakonok hevernek a természetvédelmi oltalom alatt álló Gőtés-tó közvetlen szomszédságában - magyarázta az akció szervezője.

A terv szerint a lelkes baráti kör tagjai különválogatva gyűjtik össze színes nejlonzsákokba a szemetet, amit egy konténerbe rakva a III. kerületi hulladékudvarba szállítanak. A jókedvű "zölddzsembori" végén a megtisztult árokpart mellett piknikkel jutalmazzák magukat az akció résztvevői.

A szemét-happening hagyományteremtő szándékkal indul, remélhetően követik majd többen is a példát - hívta fel a figyelmet Bertalan György.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását