2024. április 29. - Péter

Halottak napja: egymillióan látogattak ki a temetőkbe

Több mint egymillióan látogattak ki a hétvégén a fővárosi temetőkbe és sírkertekbe, mindenszentek napján is különösen erős forgalomra számít a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) Zrt. - tájékoztatta a cég hétfőn az MTI-t.
2010. november 1. hétfő 16:35 - HírExtra
Közölték azt is, hogy hétfőn, mindenszentek napján és az azt megelőző hétvégén a budapesti temetőkben jelentősebb esemény nem történt, és sem a közlekedésben, sem a megemlékezésekben fennakadás nem volt, azonban egy balesetről, egy rosszullétről és egy elfogásról beszámolt az intézet.

A tájékoztatás szerint az Új köztemetőben vasárnap egy körözött személyt elfogtak és előállítottak az ott szolgálatot teljesítő civil nyomozók. Szintén ebben a temetőben egy idős nő már a temetőből kifelé tartva összeesett a járdán. Az ott lévő mentő azonnal a segítségére sietett, a nőnek nem esett komolyabb baja.

A temetkezési intézet felidézte, hogy a cinkotai temetőben szülői felügyelet mellett játszó gyermekek lerántották a család tulajdonában lévő sírkő egy részét, amely rájuk borult, s a gyerekek nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek.

A temetők bejáratainál és a temetők területén - a rendőrség, a polgárőrség és a BTI Zrt. biztonsági szolgálata összehangolt munkájának köszönhetően - folyamatos volt a forgalomrányitás, és sokan vették igénybe az Új köztemetőben és a Fiumei úti sírkertben a cég által biztosított temetői járatokat.

A BKV a nap folyamán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy nyolcvan-kilencvenszázalékos a temetőkhöz indított vagy a sírkerteket érintő busz- és villamosjáratok kihasználtsága.

Torlódások nélkül


Komolyabb torlódás, forgalmi dugó nem alakult ki sem a fővárosi temetők bejáratainál, sem a temetőkhöz vezető utakon a kiterjesztett rendőri jelenlétnek köszönhetően, a bűncselekmények száma a látogatók tömegéhez viszonyítva elenyésző volt - közölte honlapján a rendőrség hétfőn.

Mint közölték, a forgalmat a hét végén folyamatosan segítették és a temetők zárásáig, este 8 óráig segítik Budapesti Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti munkatársai.
Az ilyenkor jellemző bűncselekményekről - gépjárműlopás, gépkocsifeltörés - nem érkezett bejelentés.

Az Új köztemetőnél értesítették a jelen lévő rendőröket arról, hogy lopják a virágcsokrokat a sírhelyekről. A kapott személyleírás alapján az egyenruhások a kijáratnál feltartóztatták a kifelé igyekvőket, a náluk lévő szatyorban több, feltehetően korábban a sírhelyekről eltulajdonított műanyag virágcsokrot találtak, ezért velük szemben szabálysértési eljárást kezdeményeztek.

Az elrendelt fokozott rendőri jelenlétnek köszönhetően három zsebtolvajt fogtak el, egyikükre, akivel szemben korábban már intézkedtek zseblopás miatt, vasárnap a Fiumei úti sírkertnél figyeltek fel a nyomozók. A nő a villamossal a Boráros térig utazott, ahol egy fiatal párt kezdett követni, szorosan mögöttük haladt, majd kinyitva a nő táskáját, többször belenyúlt. A rendőrök tetten érték és elfogták, majd előállítását követően őrizetbe vették.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását