2024. május 14. - Bonifác

Halottak napja: az emberek főleg BKV-val közlekednek

Nyolcvan-kilencvenszázalékos a temetőkhöz indított vagy a sírkerteket érintő busz- és villamosjáratok kihasználtsága, a közlekedési vállalat járműveit érintő rendkívüli eseményről eddig nem érkezett jelentés - tájékoztatta Mezei László, a BKV fődiszpécsere hétfőn az MTI-t.
2010. november 1. hétfő 15:56 - HírExtra
A BKV a fővárosban szombattól hétfőig 7:30 és 18 óra között rendkívüli járatokkal és egyes járatok sűrítésével segíti a temetőkbe látogatókat.

A rendőrség közlése szerint sem történt eddig rendkívüli esemény a temetőkben és a sírkertek környékén.

Az Országos Rendőr-főkapitányság korábbi közlése szerint hétfőn, mindenszentek és kedden, halottak napján az ország egész területén lényegesen több rendőr lát el szolgálatot. A járőrszolgálat főként a temetőkben és azok környékén lesz, de a nagyobb közlekedési csomópontokon és a parkolók környékén is rendőrök segítik a közlekedést.

A rendőrség azt kérte, hogy fokozottan figyeljék a szolgálatot teljesítők jelzéseit, mert több helyütt is megváltozhat a közlekedési rend.Mindenszentek napja miatt nagy a forgalom a temetőknél országszerte, a fővárosi sírkertek reggel 7-től este 8 óráig tartanak nyitva.

Mindenszentek és halottak napján országszerte sokan emlékeznek elhunyt szeretteikre a sírkertekben. Kiemelt kegyeleti megemlékezést szervez a Budapesti Temetkezési Intézet Zrt. egyebek mellett a cinkotai temetőben, a rákospalotai temetőben, a kispesti temetőben, a pestszentlőrinci temetőben és a csepeli temetőben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását