2024. április 28. - Valéria

Idén is lesz Adventi Fesztivál a Dóm téren

Idén is színes fesztiváli program várja az advent heteiben a szegedieket és a városba látogatókat a Dóm téren; a november 26-án kezdődő rendezvénysorozat újdonságai a karácsonyváró jégszobrok lesznek, amelyeket fiatal művészek készítenek.
2010. október 12. kedd 21:28 - HírExtra
Tizenöt fiatal szegedi szobrászt kérünk föl arra, hogy készítsen a karácsonyi ünnepekhez kötődő jégszobrot, amelyekben, ha az időjárás is mellénk szegődik, akár hetekig gyönyörködhetnek a látogatók – mondta a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Mocselini Rudolf, a rendezvényt immár tizenegyedik alkalommal megszervező Örödögszekér Bt. vezetője.

A sajtótájékoztató kezdetére Kiss Attila Etele szegedi képzőművész kedvcsinálóul ki is faragott jégből egy szobrot, az alkotás a szikrázó napsütésben azonban elolvadt.

Mocselini Rudolf közölte: a fesztivál a hagyományokhoz híven vásárnyitó csinnadrattával kezdődik. A téren elkészül az ország egyik legnagyobb – tíz méter átmérőjű – adventi koszorúja, amelynek tömege meghaladja az egy tonnát, a rajta álló gyertyák pedig egyenként fél mázsánál is többet nyomnak.

A gyerekeket szalmalabirintus várja, a téren felépülő fűtött bálaszínházban pedig négy héten át muzsikusok, bábosok, mesemondók, színészek, néptánccsoportok szórakoztatják majd a közönséget, de a szervezők bemutatkozási lehetőséget kínálnak iskolai vagy óvodai csoportok számára is. A térről nem hiányoznak majd a portékájukat kínáló kézművesek sem.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását