2024. április 24. - György

Jobbik: vezessék be a politikusi bérplafont

A Jobbik az országgyűlési képviselőkre is kiterjesztené a közszférában bevezetett bérplafont.
2010. szeptember 13. hétfő 14:28 - HírExtra
Vona Gábor pártelnök-frakcióvezető hétfőn a Parlamentben, a Ház őszi ülésszakának megkezdése előtt újságíróknak azt mondta: helyesnek tartaná, ha a politikusok fizetését nem kétmillió forintban, hanem egymillióban maximálnák. Indoklásul képmutatásnak nevezte, hogy politikusok olyan bérplafont határoztak meg, amely rájuk nem vonatkozik.

Pártja lusztrációs - azaz a pártállami diktatúra vezetőinek a közélettől való eltiltását kimondó - javaslatáról kifejtette: annak értelmében "Gyurcsány Ferenc és mindaz, akit ez érint" soha többé nem lehetne nemhogy miniszterelnök, de országgyűlési képviselő sem.

Szólt arról is: a házszabály módosításával elrendelnék, hogy a parlament ülésezésének feltétele a képviselők egyharmadának jelenléte legyen.

A Jobbik elnöke arról is beszélt, hogy pártja határozati javaslatot fogadtatna el az Országgyűléssel annak érdekében, hogy - egy vagy kétéves mandátummal - eseti bizottság jöjjön létre az általa cigánykérdésnek nevezett probléma diagnosztizálására. Mint mondta, a Jobbiknak köszönhetően az országban már vita folyik a "cigányproblémáról", a "cigánybűnözésről", ebben azonban nincsenek vitapartnereik, sőt, nincsenek olyan kutatások, diagnózisok sem, amelyek alapján tényszerű állításokat lehetne megfogalmazni.

Hozzátette: a Jobbik azt szeretné, ha Magyarország jövőre, az Európai Unió soros elnökeként "a cigánykérdés megoldásának élére állna".

Vona Gábor arra is kitért, hogy pártja a magyar katonák Afganisztánból történő hazahívását kezdeményezi, mert - folytatta - a kilenc éve tartó igazságtalan háborúhoz Magyarország nem adhatja nevét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását