2024. május 3. - Tímea, Irma

Vízminőségi kárelhárítási gyakorlat

Vízminőségi kárelhárítási gyakorlatot tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tokajban az Észak-magyarországi (Ékövizig), illetve a Felső-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Fetikövizig) csütörtökön.
2008. szeptember 11. csütörtök 14:30 - Hírextra
Csont Csaba, az Ékövizig szóvivője az MTI-nek elmondta: a vízügyi igazgatóságok által közösen, tartott kétnapos vízminőségi kárelhárítási gyakorlat a védekezésben részt vevők továbbképzését, az eszközök, technikák alkalmazásának gyakorlását szolgálta, emellett azok, akik eddig nem vettek részt a védelmi osztag munkájában, betanulhatták, megismerhették a feladatokat.

A gyakorlat első napján, szerdán a szakmai továbbképzésen túl az alkalmazandó eszközökkel, az új technikai felszerelésekkel ismerkedtek a szakemberek, míg a második napon azok használatát gyakorolták és sajátították el - tette hozzá.

A részletek kapcsán beszámolt arról, hogy a tokaji úgynevezett Patkó-bánya térségében hajtották végre a feladatot, imitálták a felszínen úszó szennyeződések - pille-palack, hínár, békalencse, olajszennyeződés, elpusztult- és fertőzött halállomány - elleni védekezést.

A kárelhárítási gyakorlatban az Ékövizig, és a Fetikövizig részéről összesen 80 szakember vett részt, a gyakorlat összköltsége csaknem 3 millió forint volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását