2024. május 20. - Bernát, Felícia

Rálőttek egy rendőrre

Rálőttek egy rendőrre vasárnap egy műanyag gömblövedékeket kilövő úgynevezett airsoft pisztollyal Pécsett. Az ügyben eljáró Baranya Megyei Főügyészségnél hétfőn későbbre ígértek az MTI-nek tájékoztatást az esetről.
2010. szeptember 13. hétfő 14:20 - HírExtra
A zsaruk.hu információi szerint a járőr éppen egy haditechnikai bemutató miatt irányította a forgalmat Pécsett, amikor az egyik elhaladó autóból leadták rá a lövést. A tettesek úgynevezett airsoft pisztolyt használtak, amely ránézésre nagyon hasonlít a valódi fegyverekhez, s 6-8 milliméter átmérőjű műanyag gömböket lő ki.

A tettest Pécstől 15 kilométerre, Mánfán fogták el. A férfit hivatalos személy elleni erőszakkal gyanúsítják. Varga-Koritár György Baranya megyei főügyész az MTI-nek elmondta: hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt hétfőn elrendelték a nyomozást.

Hozzátette: a lövést egy komlói fiatalember adta le, a rendőr nem sérült meg. Barabás Béla, az első pécsi haditechnikai bemutató, a Hatejamo sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: megdöbbenéssel értesültek az esetről. "Sajnáljuk, hogy éppen a mi rendezvényünk közelében történt.

Az esemény szervezői minden biztonsági intézkedést megtettek, de arra nincs ráhatásuk, hogy a bemutató kapuin kívül mi történik" - tette hozzá. Az airsoft szó egy - 6 vagy 8 milliméter átmérőjű műanyag vagy biológiailag lebomló - gömblövedéket kilövő, alacsony energiájú légfegyverekkel játszott hobbisport gyűjtőneve. Fő irányzata egyfajta szimuláció, amelyben két csapat játszik egymás ellen egy terepakadályokkal szabdalt pályán.



Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását