2024. május 5. - Györgyi

Mesterházy: Orbán politikai drogdíler

Az MSZP elnöke szerint Orbán Viktor politikai drogdíler, aki négy éve szintetikus boldogságot árul.
2010. szeptember 6. hétfő 14:37 - HírExtra
Mesterházy Attila ezt a kijelentését a miniszterelnök hétvégi, kötcsei beszédének egyik tanulságaként fogalmazta meg hétfői sajtótájékoztatóján.

Úgy látja: Orbán Viktor vasárnapi beszéde a kettős beszéd mintapéldája, a Fidesz elnöke ugyanis zárt körben mindig őszintébb, mint amikor a választópolgároknak mondja el a gondolatait.

A szocialista politikus véleménye szerint a beszéd alapján egyértelmű, hogy csak október 3-a, az önkormányzati választás után derül ki az igazság, "akkor jön a feketeleves", addig a kormány semmi olyat nem fog tenni, ami befolyásolja az ország hosszú távú jövőjét.

Érhetetlennek nevezte, hogy a kormány miért akar ezermilliárdos nagyságrendben forrást kivonni a magyar gazdaságból. Az a költségvetési pálya, amire a Bajnai-kormány állította az országot, az majdnem ekkora, vagy még nagyobb többletbevételhez juttatná az országot - vélekedett. (A Népszabadság írt arról, hogy Orbán Kötcsén azt mondta, ezermilliárdszám kell forrásokat kivonni a gazdaságból.)

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón több kérdést is feltett "a Fidesznek, a kormánynak vagy annak, aki tud rá válaszolni"; egyebek mellett arra kíváncsi, milyen kemény intézkedések, strukturális reformok várhatók az önkormányzati választások után, mik azok a feszültségpontok, amelyek miatt akar a Fidesz-frakció is szakadhat.

Milyen sarokszámok lesznek a 2011-es költségvetésben, amelyek nagy mértékben érintik a hétköznapi emberek mindennapi életét? - sorolta.

A pártelnök arra is választ vár, igaz-e az, hogy a Fidesz az Állami Számvevőszéket (ÁSZ) is beveti a kampányban, ezzel próbálva megfélemlíteni a szocialista jelölteket. Mint mondta, elvárná, hogy az ÁSZ elnöke egy ilyen ügyben határolódjon el a történtektől. Ugyanezt várja el a Fidesz kampányszervező politikusaitól is.

Hozzátette: fontos lenne azt is tudni, hogy mit tesz a kormány a devizahitelesek érdekében.
Mesterházy Attila közölte, az MSZP kezdeményezi, hogy vonják el és fordítsák az árvízkárosultak megsegítésére az állami vezetők kétmillió forint feletti jövedelemrészét.

Arra is választ vár, hogy ha a kormány talált tízmilliárd forintot a költségvetésben és ezt az ország biztonságára akarják költeni, akkor miért nem a rendőrségnek adják, miért kellett Orbán Viktor személyes testőrparancsnokának "egy tízmilliárdos homokozót biztosítani".

A frakcióvezető emlékeztetett arra, hogy az MSZP képviselőcsoportja az elmúlt száz napban tudatosan nem kezdeményezett saját törvényjavaslatot, mert a kormánynak akartak lehetőséget adni arra, hogy elővezesse a javaslatait, de ősszel változtat ezen a stratégiáján és kezdeményezőbben politizál majd.

A következő napokban várhatóan szociális, nyugdíjasokat érintő, munkaügyi, fogyasztóvédelmi, és gazdaságpolitikai témájú indítványokat nyújtanak be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását