2024. április 27. - Zita

Átadták a polgármester akadémia okleveleit

Ötvennyolc polgármester és négy alpolgármester végezte el a polgármesteri akadémia tíz hónapos képzését; az ezt tanúsító okleveleket pénteken adták át a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) közigazgatástudományi karán.
2010. július 30. péntek 21:33 - HírExtra
Magyarországon a legfelelősségteljesebb és egyben a legsokoldalúbb felkészültséget követelő szakma a polgármestereké - mondta az eseményen Molnár Gyula, Újbuda polgármestere, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke. Kijelentette: régóta igény van rá, hogy a polgármestereknek hiánypótló képzést hozzanak létre; a polgármesteri akadémiával ez most megvalósult.

A program sikerére az lenne a legjobb bizonyíték, ha ősszel minden résztvevő, aki indul, megnyerné az önkormányzati választást - tette hozzá Molnár Gyula.

Imre Miklós, a BCE közigazgatástudományi karának dékánja a helyi közösségek fontosságára hívta fel a figyelmet: a gazdasági válság kevésbé sújtotta azokat az országokat, amelyekben jelentősebb szerep jut a közösségeknek - mondta. Hozzátette: a XXI. század fontos felismerése lett, hogy "a globális mellett a lokálist is támogatni kell".

A norvég önkormányzatok például szolgálhatnak a magyar települések számára - emelte ki Polgár Tamás, a norvég nagykövetség tanácsadója. Arról is tájékoztatott, hogy Norvégia a jövőben is több projektben szorosan együttműködik az EU-val, így Magyarországgal is.

Az eseményen a tavaly októberben elindított, az Önkormányzati kapacitásépítési program norvég tapasztalatok alapján 2009-2010 elnevezésű projekt keretében megvalósított képzést teljesítők vették át a BCE és TÖOSZ elismerő oklevelét. Az akadémiát elvégzők az ország valamennyi megyéjéből és a fővárosból is érkeztek.

A program befejeztével véglegesítik azt a tíz jegyzetet, amely az ősszel induló, újabb képzés háttéranyagául szolgál.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását