2024. május 10. - Ármin, Pálma

Újraindul a választásokon Molnár Gyula

Molnár Gyula Újbuda szocialista polgármestere újraindul posztjáért az őszi önkormányzati választásokon.
2010. július 13. kedd 19:31 - HírExtra
A politikus ezt szerdán közölte az MTI-vel, miután az Index arról írt, hogy a Zuschlag-ügy egyik alapítványán keresztül 1,8 millió forintot kapott 2002-ben, ami illegális kampányfinanszírozás volt.

Molnár Gyula az MTI-nek úgy fogalmazott: a Fidesz minél több "látványbotrányt" generál ellene, annál inkább azt sugallja, hogy egy erős, jó vezető ellen csak ilyen eszközökkel tudnak küzdeni.

Emlékeztetett arra: a Zuschlag-per ötödrendű vádlottja azzal vádolja az MSZP harmadik legeredményesebben szereplő képviselőjét, hogy 8 évvel ezelőtt, banki átutalással illegális kampányfinanszírozás részese volt.

Felhívta a figyelmet arra: teszi mindezt több éves ügyészségi és bírósági eljárás után, miután az eljárás keretében az ügyészség és a bíróság is átvizsgálta a pénzmozgását,illetve a bankszámlaforgalmát.

Molnár Gyula hangsúlyozta: nála ugyanezt a saját kezdeményezésére tette az adóhivatal.

Nem tudom, de nem is akarom megérteni, hogy 8 év elteltével, néhány héttel a jogerős bírósági ítélet előtt valaki megvilágosodik és megvádolja volt barátait, kollégáit - jelentette ki, hozzátéve: a lelkiismeretével az érintettnek kell elszámolnia, azt viszont bizonyítani kell, hogy a két magánember közötti banki tranzakció miként minősül kampányfinanszírozásnak, illegális tranzakciónak.

A szocialista politikus szerint összefüggés van a "nyolc év utáni megvilágosodás" és a hamarosan kezdődő önkormányzati kampány között.

Megjegyezte: történik mindez azután, hogy feloszlatták a Fidesz újbudai szervezetét és kedden a harmadik fideszes polgármester-jelölt lépett vissza a jelöltségtől.

Úgy tűnik, mintha az országos meneteléssel lépést tartani nem tudó újbudai Fidesznél már csak ilyen ügyek generálásával és sugalmazásával képesek maguknak vélt vagy valós előnyöket szerezni - vélekedett Molnár Gyula.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. július 14. 11:37
Most derült ki, hogy kapott a Zuschlag pénzekből, erre nem, hogy eltűnik a politikából, hanem újra indul polgármesternek.

Ez az mszp.

Grat!
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását