2024. április 29. - Péter

Kilép az MSZP-ből a budapesti polgármester

Felfüggeszti párttagságát és függetlenként indul az október 3-ai önkormányzati választáson Hajdu László a XV. kerület eddigi szocialista polgármestere. Hajdu László döntését csütörtökön az MTI-nek azzal indokolta, hogy pártszervezetében megbomlott az egység, ellenséges környezet veszi körül, a döntésekben nem vehet részt és saját párttársai hazugságokat terjesztenek róla.
2010. július 29. csütörtök 09:26 - HírExtra
A politikus - aki 16 évig egyéni parlamenti képviselő volt, húsz éve helyi képviselő és 14 éve polgármester a kerületben - azt hangoztatta: lelkileg baloldali és szocialista marad továbbra is, ám úgy látja: a hagyományos baloldali értékeket nem tudja az MSZP-n belül képviselni.

Elmondta, 2006-ban indult el a "darálás" a pártjában, azóta folyamatos megaláztatások érik. Közölte, 2006 tavaszán a párt budapesti vezetői közül többen egy veresegyházi kocsmában tartott titkos találkozón, az ő távollétében döntöttek a helyi pártelnök és az ő leváltásáról. Hozzátette: később annyi embert "igazoltak át" a helyi pártszervezethez, ahányra szükség volt a leváltások megszavazásához.

Hajdu László szerint "az MSZP csúfos vereség előtt áll" a kerületben, és ő nem akar ehhez asszisztálni. Mint mondta, ezért döntött úgy, hogy a hagyományos baloldali értékeket képviselve függetlenként méretteti meg magát az októberi polgármester-választáson. (Az MSZP Tóth Imre helyi képviselőt indítja a megmérettetésen.)

Jelezte: nemcsak ő, hanem számos más régi párttársa is elhagyta az MSZP-t. Hajdu László közölte azt is, számos civil szervezet támogatja majd a jelöltségét, és ezek közül az egyik listát, és valamennyi választókerületben jelöltet is állít majd.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. július 29. 12:15
Nem csodálom, hogy kilép!

Az mszp támogatása garancia a biztos bukásra.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását