2024. május 18. - Erik, Alexandra

Módosítható a konvergenciapálya

Nincs olyan terület, ahol még jobban meg lehetne húzni a nadrágszíjat Oszkó Péter szerint, de a pénzügyminiszter több területen is lát lehetőséget a tartós megtakarításra, az ezekhez szükséges reformokhoz pedig a választások után négy évre programot hirdető kormány akár a konvergenciapályát is módosíthatja.
2010. március 24. szerda 08:28 - HírExtra
A miniszter azt is kifejtette: a Bajnai-kormány sokat tett a korrupció és a közpénzek elfolyása ellen.

Racionális vita alapja lehet akár a Nemzetközi Valutaalappal is (IMF) az idei költségvetési hiány átalakítása egy újonnan hivatalba lépő kormány részéről, ha a módosítás jövőre és azt követően a költségvetési hiány csökkentését eredményezi - mondta. "Most már nem egyszeri tételekkel, hanem a tartós megtakarítást eredményező átalakításokkal kell foglalkozni" - jelentette ki.

Az egészségügyben is lehetne takarékoskodni, de nem újabb forráskivonással, hanem az ágazatra fordított pénz hatékonyabb felhasználásával. Hasonlóan van megtakarítási lehetőség a bürokráciában, a közigazgatásban is - az ide vágó, hosszabb tervezést igénylő reformok elindítása azonban nem lehetett célja az egy évre hivatalt vállaló, válságkezelő Bajnai-kormánynak.

Az Orbán Viktor Fidesz-elnök és a Kósa Lajos Fidesz-alelnök által a napokban említett, a gazdaság állapotának függvényében az új kormány által megvalósítandó rendkívüli intézkedésekről Oszkó Péter azt mondta: Kósa Lajos tapasztalt önkormányzati vezető, akinek lehetnek jó ötletei a takarékosságra. Orbán Viktor javaslataira viszont - a korrupciós csapok elzárása, a tanácsadói szerződések és a végkielégítések felülvizsgálata, adott esetben befagyasztása - Oszkó úgy reagált: az elmúlt egy évben a pénzelfolyás látható csapjait a Bajnai-kormány már elzárta. A korrupciós csapokat is.

Hasonlóképpen nem lát semmi újat Orbán Viktor azon ígéretében, amelyet a vállalkozóknak és a lakosságnak tett, miszerint az előző kör esetében négy év alatt, a lakosság esetében pedig hat év alatt a régiós szintre csökkenti az adóterhelést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását