2024. május 2. - Zsigmond

Megint feloszlik a Parlament?

Az Országgyűlés feloszlásáról szóló népi kezdeményezésről, valamint az ugyanezt javasló ellenzéki indítványról dönt ma a parlament.
2009. február 23. hétfő 07:03 -
A Magyar Polgári Demokráciáért Alapítvány azt kezdeményezte, hogy "a 2006-ban alakult Országgyűlés kimondja a feloszlását". A népi kezdeményezés csak arra kötelezi az Országgyűlést, hogy napirendjére tűzze a kérdést, ám arra már nem, miként döntsön.
Navracsics Tibor (Fidesz) és Semjén Zsolt (KDNP) országgyűlési határozati javaslata március 8-i hatállyal oszlatná fel a parlamentet, mivel szerintük Magyarország alapvető érdeke, hogy mielőbb hiteles, az egész társadalom valós legitimációjával bíró és számon kérhető Országgyűlés és kormány irányítsa az országot.

Várhatóan dönt a parlament a napi standolás megszüntetéséről, a vállalkozások készpénzfizetését 250 ezer forintban maximáló szabály eltörléséről és a házipénztár rendszerének enyhítéséről. Szintén szavazhatnak a képviselők a lakáscélú kölcsönökre vonatkozó törvényjavaslatról, miszerint készfizető kezességet kap két évig az államtól a havi törlesztés különbözetére az az álláskereső, aki 2008. szeptember 30. után vesztette el munkáját, és vállalja, hogy a lakáskölcsönéből legalább havi 10 ezer forint törlesztést fizet.

Fotó: Oláh Csaba

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását