2024. április 26. - Ervin

Megvan az MSZP új elnöke

Az MSZP Győr-Moson-Sopron megyei elnökévé újraválasztotta Molnár Csabát, a megyei küldöttgyűlés szombaton - közölte az ülést követő sajtótájékoztatón Kránitz László megyei alelnök Győrött.
2008. november 29. szombat 19:36 - Hírextra
A tisztségre egyedüli jelölt volt Molnár Csaba, aki hétfőn foglalja el a közlekedési miniszteri bársonyszéket.

A régi-új elnök a sajtótájékoztatón hangoztatta: a jövő februárig tartó megyei tisztújítási folyamatban Győr megye az első, amely a tisztújítást lebonyolította.

A küldöttgyűlésen megválasztották a megyei alelnököket is, Kovács Tamást, a mosonmagyaróvári MSZP-elnök és Papp Józsefet, a csornai MSZP-elnök személyében.

A küldöttgyűlés az eseményen jelenlévő Simon Gábort, az MSZP országos választmányi elnökét jelölte ismét erre a tisztségre. A döntést ez ügyben a jövő március 21-22-i kongresszus mondja ki - közölte Molnár Csaba.

Simon Gábor a sajtótájékoztatón a szocialista párt előtti feladatokról szólva elsőként említette a törvények, a jogszabályok elfogadásához szükséges parlamenti többség biztosítását. Beszélt a társadalmi szintű kommunikáció fontosságáról, olyan jellegű kapcsolatról, amely egyszerre valósítja meg a bizalomépítést a szimpatizánsokkal és szerez érvényt a reális politikának az országban.
"Konjunktúrában lehet romantikusnak lenni, de válsághelyzetben csak realistának" - szögezte le.
A politikus fogalmazása szerint lényeges tennivaló a párt identitásának, baloldali értékrendjének erősítése. Ebben az ügyben a kongresszuson értékvitát folytatnak majd - vetítette előre.

Az MTI kérdésére válaszolva Simon Gábor közölte: pénzügyi forrásokkal, munkaerő-piaci és gazdasági eszközökkel törekszik mérsékelni a kormány a válság hatásait, szándékozik erősíteni a gazdaság működő- és munkahelymegtartó képességét. Ahol elkerülhetetlen a leépítés, ott aktív munkaerő-piaci eszközökkel segítik az állásukat vesztett embereket visszatalálni a munka világába.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását