2024. május 7. - Gizella

A kormány nem lát kockázatot a költségvetésben

A Nemzetközi Valutaalappal (IMF) ellentétben a magyar kormány nem lát kockázatokat a 2010-es költségvetésben - jelentette ki kérdésre válaszolva a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón Szollár Domokos.
2010. február 10. szerda 17:04 - HírExtra
A kormányszóvivő hozzátette, a két fél között ebben az ügyben érdemi vita zajlik. Hozzátette, korábban készültek az esetleges rendkívüli eseményekre, éppen, ezért a megszokottnál nagyobb az idei költségvetés tartaléka. Kijelentette, hogy a Bajnai-kormány nem tervez olyan megszorító intézkedéseket, amelyek a lakosságot érintenék.

Oszkó Péter pénzügyminiszter határozottan cáfolta a Magyar Nemzet internetes kiadásában az IMF delegációnak tulajdonított állításokat szerdán az MTI-nek.

A lap szerint szerdán egyebek között azt írta, az IMF delegációja úgy látja: további intézkedések nélkül nem tartható az idei évre megjelölt 3,8 százalékos GDP-arányos államháztartási hiánycél, újabb, mintegy 250-300 milliárd forintos megszorító csomag nélkül az idei magyar deficit 1–1,2 százalékponttal lesz magasabb a tervezettnél.
A kazahsztáni olajválság kapcsán Szollár Domokos azt mondta, hogy Magyarország kilencven napra elegendő kőolajtartalékkal rendelkezik, ez pedig elegendő a kiesés pótlására. Közölte, hogy a helyzet nem érinti sem a magyar gazdaságot, sem a magyar háztartásokat.

A rendészeti tárca és a rendvédelmi, valamint a büntetés-végrehajtási szakszervezetek megállapodása kapcsán, amely a cafeteria juttatások megemeléséről szól, a kormányszóvivő azt mondta, hogy ez körülbelül hatmilliárd forintos kiadást jelent. Ennek forrását a büdzsé általános tartalékából, illetve a szaktárca költségvetési fejezetébe tartozó összegekből biztosítják - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását