2024. április 28. - Valéria

Bajnai: a diákolimpikonok sikerei példaértékűek

Bajnai Gordon szerint a diákolimpikonok sikerei példaértékűek és mintát adóak az egész ország számára, hiszen Magyarország is csak akkor válthatja valóra álmait, ha képes felmérni lehetőségeit és élni tud azokkal.
2010. január 27. szerda 21:45 - HírExtra
A miniszterelnök, aki elismeréseket adott át a 2009. évi Nemzetközi Filozófiai, Fizikai, Földrajzi, Informatikai, Kémiai és Matematikai Diákolimpián eredményesen szereplő diákok és felkészítő tanáraik tiszteletére szerdán a parlamentben rendezett ünnepségen, hangsúlyozta: "Csak akkor lehet az ország tartósan fejlődő, biztonságos otthon a polgárainak, ha mindannyian tudunk és merünk érte keményen dolgozni erőnk és tehetségünk szerint, és ha minden körülmények között a legjobbat nyújtjuk, ha képesek vagyunk a bennünk rejlő tehetséget és szakértelmet úgy felhasználni, hogy az a saját és egyben az ország boldogulását szolgálja".

Úgy fogalmazott: az elismerések átadásával azt a szemléletet is ünneplik, amely a következő években meghozhatja az ország sikerét is. Bajnai Gordon szavai szerint a diákolimpikonok teljesítményében Magyarország legjobb arca mutatkozik meg, amit jó lenne sokkal többször látni. Kiemelte: a tehetség önmagában nem elég, a szorgalommal és a munkával együtt teszik ki az alkotó erőt. A miniszterelnök kitért arra, hogy az alázatos, kitartó munkán kívül az ilyen eredményekhez kellettek a gondos tanárok és a támogató családi háttér is.

Hiller István oktatási miniszter a diákoknak azt mondta: a tehetség egyben felelősség is, amivel ha jól gazdálkodnak, akkor az az egész ország számára dicsőséget hoz.
A kormányfő 16 diákot részesített egyéves miniszterelnöki ösztöndíjban, köztük Lovas Lia Izabella egyetemi hallgatót, a pécsi Leőwey Klára Gimnázium volt tanulóját fizika aranyérme, Batki Júlia egyetemi hallgatót, az ELTE Apáczai Csere János Gyakorlógimnázium és Kollégium volt tanulóját kémia aranyérme és Tomon István egyetemi hallgatót, a Fazekas Mihály Fővárosi Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium volt tanulóját matematika aranyérme elismeréseként.

Hét diák az oktatási és kulturális miniszter oklevelét kapta meg, 35 pedagógus pedig a diákok felkészítésében végzett áldozatkész munkájáért kormányfői, illetve miniszteri elismerésben és pénzjutalomban részesült.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását