2024. április 29. - Péter

Ismét múzeumokban éjszakázhatunk

Tücsöknesz helyett legfeljebb falevél zörrenhet, hűsítő bólé helyett esetleg forralt bor folyik majd, a lényeg azonban, hogy Szent Iván éjszakája után idén Szent Márton napján, azaz november 14-én is a múzeumokban éjszakázhatunk.
2009. november 9. hétfő 12:37 - HírExtra
Nem kacsa: a Márton-napi libához ezúttal nagy adag éjszakai program is dukál. A Múzeumok Őszi Éjszakája, amely a hét éve futó nyári rendezvény mintájára első alkalommal készül megmozdítani a fővárosi és vidéki közönséget, a nyári eseményhez hasonló rendszerben működik majd, de hangulatában minden bizonnyal más lesz.

Az őszi „túlóra” létrejötte alapvetően két felismerésből fakad. Az egyik, hogy a hagyományosan a nyári napfordulóra időzített Múzeumok Éjszakája immár hetedik éve bizonyítja: egy ország képes megmozdulni, ha lehetősége van egy gazdag és eredeti program látogatására.

A másik pedig, hogy az idei vigasság azt is megmutatta: az esős, hűvös idő nem tántorítja el az érdeklődőket, sőt a kedvezőtlen időjárás miatt még többen mennek be a múzeumokba, mint egyébként. Ráadásul a visszajelzések alapján egyértelmű: a közönség évi egy éjjeli tárlatlátogatással nem elégszik meg…

November 14-én, szombaton tehát Budapesten és az egész országban több tucat múzeum szervez igen változatos programokat a Múzeumok Őszi Fesztiváljának záróakkordjaként. A fővárosban harminc, vidéken pedig negyvenhét múzeumban lesznek meghosszabbított programok.

A részt vevő intézmények különleges, máskor nem látható-hallható programokkal is készülnek. Tényleg csak ízelítő kedvéért: zene, színház, tánc, és természetesen Márton-napi kóstolók, vidám forgatag is lesz.

A részvétel ősszel is a nyárihoz hasonló feltételekkel biztosítható. Egy jeggyel a programban megtalálható összes helyszín látogatható lesz. A tikettek egyébiránt meglepően olcsón, felnőttek számára 1300, diákoknak pedig mindössze 600 forintos áron hozzáférhetők.

További információ: http://www.muzeumokejszakaja.hu/
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását