2024. május 10. - Ármin, Pálma

Miért támogatja a Fidesz Molnár Oszkárt?

Molnár Oszkárnak legalább féltucat olyan kijelentése volt, amit alapvetően a Fidesz nem vállalna magára - mégis tüntetést szerveztek mellette. Molnár a Jobbik elleni harc kulcsfigurája, vagy egy homokszem a Fidesz olajozott gépezetében?
2009. október 21. szerda 17:00 - Pásztor Balázs
Fidesz-gondolatok?

Politikai Pálya
Molnár Oszkár 1993-ban lépett be a Fideszbe. Azóta a párt edelényi szervezetének elnöke, 1999-től Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alelnöke. 1998 tavaszán Edelényben egyéni mandátumot szerzett. Az 1998. októberi helyhatósági választásokon listáról mandátumot szerzett az edelényi képviselő-testületben, polgármesterjelöltként azonban nem nyert. A 2002. áprilisi országgyűlési választásokon megvédte egyéni képviselői mandátumát. Az október 20-i önkormányzati választásokon elnyerte Edelény polgármesteri székét, a városi testület egyéni képviselőjévé választották, illetve a megyegyűlésben is mandátumot tudott szerezni. A 2006. évi országgyűlési választásokon Borsod-Abaúj-Zemplén megye területi listáján mandátumot szerzett. 2006. május 30-tól a foglalkoztatási és munkaügyi bizottság tagja.
Molnár Oszkár, Edelény fideszes polgármestere és országgyűlési képviselő. Neve nem mondott senkinek semmit, hisz nem tett semmi olyat, ami miatt megjegyeztük volna, ha véletlenül valahol fel is merült - egészen a közelmúltig. Ekkor előkerült az a probléma, amit már mások is hangoztattak, de ő volt az első politikus, aki ezt hivatalosan is alátámasztotta: vagyis hogy a terhes roma nők szándékosan okoznak kárt a magzatukban, hogy aztán nagyobb segélyt kaphassanak. Molnár perrel is fenyegetőzött, de az ügy országos botránnyá való fajulása után a tanúi hirtelen eltűntek, így feljelentés is elmaradt. Azonban szavai azóta országos szinten visszhangzanak.

Így kerültek a középpontba azon mondatai is, amelyekben a „zsidó nagytőke” térnyerését kritizálja, nyilvánosan buzizott, vagy épp Magyarország fensőbbségét hangoztatja. Mégsem ezek miatt a legmeglepőbb a Fidesz teljes támogatása, hanem mert a saját pártjával sem ért egyet.

Egy helyi képviselői fórumon elismerte, hogy nem szavazta meg az unióhoz való csatlakozást, az iraki beavatkozás kérdéseinél is folyton nemet nyomott, sőt a Fidesz engedélye nélkül nyújtotta be az új nemzeti vagyontörvényről szóló javaslatát - tehát élesen szembement pártja álláspontjaival. Ráadásul erőtlennek nevezte saját pártja parlamenti szereplését, és bírálta Orbán Viktor pártelnök „egy a tábor, egy a zászló” politikáját is, amire még a Fideszben - nyíltan - nem volt példa.

A Fidesz kiáll

Ez mind nem volt elég Molnár lemondatására, kirúgatására, vagy akár csak megrendszabályozására. Bár Navracsics Tibor frakcióvezető a zsidós affér után behívatta magához, de Molnár az eset után vígan közölte: semmilyen retorzió nem követi kijelentéseit. Maga a párt is csak annyit kommunikált, hogy ő megvédi az összes kisebbséget, és hogy ellene van minden náci és kirekesztő szövegnek, de konkrétan Molnárról egy szót sem szólt.

Orbán Viktor is csak annyit mondott, a polgármester jövőjéről majd az edelényieknek kell dönteniük 2010-ben, bár annyit megjegyzett, hogy "Molnár Oszkár képviselőtársam kijelentései is kínosak, de még kínosabb lenne, ha Nyakó Istvánnal lennék egy pártban, és ilyen mondatokat kellene megmagyaráznom".

Kedden pedig az edelényi Fidesz szervezett tüntetést Molnár mellett - ahogy tette ezt Esztergomban, a szintén botrányairól ismert Meggyes Tamás esetében is. A párt hangja sok embert vonzott: a tüntetők alig fértek el Edelény főterén. Ezzel az ottaniak Orbán mondatára akartak reagálni, vagyis ők már 2010 előtt letették a voksukat Molnár mellett. A táblákon pedig többek közt ez volt olvasható: „az igazság a bűnösöknek fáj, veled vagyunk Molnár Oszkár.”

Volt már pár héttel ezelőtt tüntetés Molnár ellen is - itt cigányok vonultak fel, mert megbélyegezve érezték magukat. Ehhez tettben kapcsolódott több civil szervezet, szóban pedig az MSZP is. Azonban sok környékbeli cigány vezető kiállt Molnár mellett, mert „jókat beszél”. Viszont felmerül az a kérdés, hogy ha a Fidesz Molnár mellett tüntet, akkor azzal a „buzik”, a zsidó nagytőke, és magzatokat püffölő cigányok ellen is tüntet? Mert Molnár végül is ezek ellen emelt szót...

Molnár Oszkár jövője


Molnár saját elmondása szerint is többször annyira megsértette a frakciófegyelmet, hogy kizárhatták volna - de ezt a Fidesz mégsem tette meg (Molnár még arra is utalt, hogy „nem merték megtenni”). Ami azért furcsa, mert a Fidelitasból például szó nélkül kidobtak egy tagot, csak azért, mert a blogján zsidókkal viccelődött. Tehát Molnár vagy olyan dolgokat tudhat, amiért nem merik kidobni a pártból, vagy őt használja a Fidesz fegyverként a Jobbik ellen.

Annyi biztos, hogy a Fidesz legnagyobb ellenfele az egyre gyengülő MSZP mellett immáron a Jobbik lesz - így nem árt onnan is átcsábítani szavazókat. Erre pedig tökéletes Edelény polgármestere, és nem csak a fenti mondatai alapján. Ugyanis azt is megjegezte már, hogy „az emberiség ősnyelve a magyar„ de szájára vette egy interjúban a Jobbik jelmondatát is, vagyis, hogy „Magyarország a magyaroké!”. Ráadásul a Jobbikon kívül ő az egyetlen politikus Magyarországon, aki a nacionalizmust követendő példaként állítja be.

Egy biztos, Molnár forradalomra készül, és ezt meg is mondta: „Tessenek forradalmat csinálni, mert nincs más lehetőség!” Csak az a kérdés, hogy ez a forradalom az országon belül, vagy csak szűkebb körben, a Fideszen belül fog-e lezajlani.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását