2024. május 21. - Konstantin

Péntektől beindul a nagyüzem

Öt magyar kézilabdacsapat lép pályára péntektől vasárnapig a különféle európai kupákban. A Bajnokok Ligája-résztvevőknek nehéz, az EHF-kupásoknak könnyebb ellenfeleik lesznek.
2009. október 1. csütörtök 10:34 - HírExtra
A női BL-ben az FTC-RightPhone az ungvári csoportból próbál feljutni a 16-os főtáblára, ahol az előző idényben finalista Győr már alanyi jogon ott van. Az ukrajnai kvartettből csak a győztes lép tovább, a többiek átkerülnek az EHF Kupába, a 32 közé. Az előzetes erőviszonyokat tekintve a magyar csapat a dán FC Köbenhavn alakulatával csatázik az első helyért, az ukrán HC Szmart és a svájci Brühl nem jelenthet gondot. A ferencvárosiak esélyeit rontja, hogy a válogatott Zácsik Szandra ebben az idényben nem náluk, hanem a szlovén Krim Ljubljanában köteles játszani.

A férfi BL-nyitányon a Pick Szeged az orosz Csehovszki Medvegyit fogadja. A vendégek ellen csak jó játékkal van esély a két pont otthon tartására. Ebben a csoportban szerepel még a francia Montpellier, a spanyol Valladolid, a román Constanta és a görög PAOK Szaloniki.

Az MKB Veszprém mindjárt a nagyon veszélyes német Rhein-Neckar Löwenhez látogat. A két csapat 2008-ban a KEK-döntőt vívta, akkor a magyarok jöttek ki győztesen úgy, hogy otthon nyertek, Mannheimben pedig döntetlen lett. A mostani ütközetnek Karlsruhe ad otthont. Ebben a csoportban van még a szlovén Velenje, a francia Chambéry, a bosnyák Boszna Szarajevo és a lengyel Targi Kielce.

Mind a négy hatosból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.

A női EHF Kupában a Mondi-Békéscsaba a BNTU Minszkkel került össze, és kötelező továbbjutnia. Az első meccs a fehérorosz fővárosban lesz. Az Alcoa-Fehérvár a török Izmirt fogadja. A magyar csapat nincs jó formában, míg a rivális az elmúlt években sokat fejlődött.

A magyarok hétvégi programja:
péntek:
Női BL, a 16 közé jutásért, 3. csoport (Ungvár), 1. forduló: FTC-RightPhone - HC Szmart (ukrán) 15 ó, Brühl (svájci)-FC Köbenhavn (dán) 17 ó

szombat:
Férfi BL, 1. forduló: A csoport: Pick Szeged - Csehovszki Medvegyi (orosz) 17:15 ó
Női BL, a 16 közé jutásért, 3. csoport (Ungvár), 2. forduló: FTC-RightPhone - Brühl (svájci) 15 ó, HC Szmart (ukrán)-FC Köbenhavn (dán) 17 ó
Női EHF Kupa, a 32 közé jutásért, 1. mérkőzések: BNTU Minszk (fehérorosz) - Mondi-Békéscsaba 16 ó, Alcoa-Fehérvár - Izmir (török) 18 ó

vasárnap:
Férfi BL, B csoport, 1. forduló: Rhein-Neckar Löwen (német) - MKB Veszprém, Karlsruhe 16:30 ó
Női BL, a 16 közé jutásért, 3. csoport (Ungvár), 3. forduló: FTC-RightPhone - FC Köbenhavn (dán) 11 ó, HC Szmart (ukrán)-Brühl (svájci) 13 ó

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását