2024. április 26. - Ervin

Kabaré a századvég hangulatában

Századvégi hangulatú kabaréesten mutatták be magyar vonatkozású produkcióikat New York-i művészek a népszerű brooklyni Galapagos művészeti klubban a hét végén.
2009. szeptember 28. hétfő 06:30 - HírExtra
A kifejezetten a Csordultig magyar (Extremely Hungary) tengerentúli magyar kulturális évadra készült bohém előadáson több előadó magyar származású amerikai hírességeket, köztük Gábor Zsazsa volt hollywoodi sztárt és Alanis Morisette énekest varázsolta humoros formában a közönség elé. Mike Albo ünnepelt brooklyni író-előadóművész Budapesten szerzett benyomásait osztotta meg a hallgatósággal. A Metrofolk vonós zenekar cigánydalokat és hagyományos erdélyi zenét, illetve táncot adott elő a mintegy százfős közönség különösen nagy tetszésére.

Gulyás, paprikás csirke - vágták rá a hallgatóság soraiból a műsort vezető "ceremóniamesternek" arra a kérdésére, hogy mi ugrik be nekik Magyarország hallatán.
Stefany Anne Golberg kurátor az MTI-nek elmondta: a Cabaret Magyar című produkció - amelyet még két ízben, október 16-án és november 20-án láthat a közönség, mindegyik alkalommal más művészek fellépésével - az Extremely Hungary programsorozat egyedi darabja. Ugyanis kivételesen nem arról van szó, hogy Magyarországról érkező művészek mutatják be a New York-iaknak a magyar kultúrát, hanem New York-i művészek adnak elő magyar tartalmú számokat.

A program sokszínűségéről megjegyezte: Magyarországról több-kevesebb ismerettel rendelkező amerikai művészeket, köztük ismert írókat, zenészeket és előadókat kértek arra, hogy alkossanak izgalmas, magyar kapcsolódású produkciókat, úgymond saját szemüvegükön keresztül láttassák Magyarországot.

Így kerülhettek be olyan távoli számok is az estbe, mint a Szomorú vasárnap című sláger, amelyet magyar öngyilkos dalként konferáltak fel; Tanya Gagné mutatványa, az artista-táncos egy trapézon lógva pucéran szerepelt a Metrofolk népzenéjével a háttérben; valamint egy rajzfilm a magyar bajusz történetéről. A csaknem kétórás kabaréest számai közötti szüneteket 70-es és 80-es évekbeli magyar tévéreklámokkal vetítésével töltötték ki. Az amerikaiak ugyan nem értették a magyar hurkát, disznósajtot, ásványvizet és rovarirtót reklámozó blokkok szövegét, de jókat nevettek rajtuk.

A kabaréest kurátora az MTI-nek elmondta: a Galapagos előadó-művészeti helynek otthont adó Dumbo kerület régen iparnegyed volt, az utóbbi tíz évben azonban Brooklyn egyik legélénkebb, legfelkapottabb kulturális, szórakoztató központjává nőtte ki magát, ahol sok író, művész és tervező lakik.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását