2024. május 7. - Gizella

Molnár Ferenc darabbal indul az évad

Molnár Ferenc Játék a kastélyban című könnyed vígjátékával indul az évad a székesfehérvári Vörösmarty Színházban - közölte szerdán, az évadnyitó sajtótájékoztatón a teátrum igazgatója.
2009. szeptember 16. szerda 18:38 - HírExtra
Mint azt Vasvári Csaba hozzátette, a premiert a Magyar Dráma Napja tiszteletére szeptember 25-én tartják.

Tájékoztatása szerint a három felvonásos "anekdotát" Galambos Péter viszi színre, a szerepeket Szerémi Zoltán, Pusztaszeri Kornél, Janicsek Péter, Balsai Mónika, Mertz Tibor, Kozáry Ferenc és Budaházy Árpád alakítja.

Az idei évadban a nagyszínházban hat új darabot láthat a székesfehérvári publikum. Szűcs Gábor rendezi Csukás István mesejátékát, az Ágacskát, Guelmino Sándor viszi színre Csehov Cseresznyéskert című színművét. Ugyancsak Szűcs Gábor állítja színpadra a Kabarét, továbbá Matei Visniec A kommunizmus története elmebetegeknek című darabját, Keszég László rendezésében pedig Shakespeare-komédiát, a Vízkereszt, vagy bánom is én című előadást láthatja a közönség.

A város "kis színházában", a Pelikán Teremben Silló Sándor rendezésével, Parti Nagy Lajos Ibusár című "huszerettjével" indul október 2-án az évad. Színre kerül még Hargitai Iván rendezésében Per Olov Enquist Tribádok éjszakája című drámája, valamint Tennessee Williamstől A vágy villamosa, amelyet Guelmino Sándor rendez.
A Stúdió színpadon láthatja majd a közönség az Elektrát, Galambos Péter rendezését, valamint az Utazás a koponyám körül című darabot - a Karinthy Frigyes művéből készült monodrámát rendezőként Benedek Miklós jegyzi.

A tervezett előadásokra eddig 3461-en váltottak bérletet, s mintegy négyezer előjegyzést tartanak nyilván - mondta el Vasvári Csaba.

Az igazgató a tavalyi évad kezdetén, kész műsortervet "örökölve", váltotta elődjét, Szurdi Miklóst a direktori poszton, ezért vezetőtársaival együtt a mostani az első önállóan tervezett, székesfehérvári évadjuk.

A teátrumban megtörténtek a társulatépítés első lépései, nőtt a színészi státuszok száma, s az igazgató véleménye szerint a színház "jó erőkkel" megy neki az évadnak. Megújult a teljes tánckar, s arculatváltás is történt az intézményben, amelynek keretében új, figuratív logója lett a színháznak, áttekinthetőbb, felhasználóbarátabb lesz a honlapja, a műsorfüzet pedig az intézmény saját magazinjaként, Rivalda címmel jelenik meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását