2024. április 27. - Zita

Kutatók éjszakája

A Pécsi Tudományegyetem (PTE) több mint félszáz szórakoztató tudományos és sportprogramra várja az érdeklődőket a Kutatók Éjszakája rendezvénysorozat keretében pénteken Pécsett.
2009. szeptember 23. szerda 06:15 - HírExtra
Szabó Gabriella, a rendezvények koordinátora az MTI-nek kedden elmondta: az intézmény idén is a természettudományos kutatások bemutatására helyezi a fő hangsúlyt, ehhez a PTE természettudományi, orvosi és bölcsészettudományi kara készül valamilyen előadással, bemutatóval.

A résztvevők 16 órától 22 óráig ismerkedhetnek őslénytani érdekességekkel, a felhők fizikájával, a számítógép tanulásának folyamatával, légköri optikai jelenségekkel, a magyar ősvallás nyelvi emlékeivel, miniatűr laboratóriumokkal. Lesz előadás a soduku játék matematikájáról, a világ legveszélyesebb helyéről, a Mars kutatásának történetéről, s egyebek mellett a szexről is.

A táplálkozástudományi tanszék az egészséges étkezést népszerűsíti, a botanikus kert növénykülönlegességeket mutat be. Aki kíváncsi, megtudhatja, miként lehet konyhában növényi DNS-t kivonni, a mozgás szerelmesei streetball villámtornán, küzdősport bemutatókon vehetnek részt, s olimpiatörténeti totón tesztelhetik tudásukat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását