2024. május 17. - Paszkál

Klímára költötték az adományokat

Egy energetikai cég tízmillió forintos adományából klimatizálták a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) sebészeti klinikájának egyik műtőjét és hatágyas intenzív osztályát.
2009. szeptember 21. hétfő 15:48 - HírExtra
Lázár György intézetvezető professzor elmondta, hogy a műtők és az intenzívosztály azok a helyiségek, ahol ma már elvárható, hogy klimatizált körülmények között dolgozhassanak az orvosok és szakdolgozók, gyógyulhassanak a betegek. Mint hozzátette, a magyar egészségügyben tapasztalható forráshiány miatt ez azonban nem mindenhol valósítható meg.

A beruházás nem csak a dolgozók és a páciensek komfortját növeli, de biztonságosabbá teszi az ellátást is - hangsúlyozta az egyetemi tanár.

Közlése szerint a klinika két részlege összesen százharminc ágyas, és az intézmény öt műtőjében évente több mint négyezer beavatkozást végeznek el. Négy műtő klimatizálását már egy korábbi felújítás során megoldották, most az ötödik, a többitől elkülönülten működő egység rekonstrukciója történt meg. A műtőbe - a sterilitás biztosítása érdekében - egy számítógép felügyelte speciális szűrőrendszeren keresztül juttatnak friss levegőt, és szükség esetén hűtik vagy fűtik azt.

Christophe Espert, a fejlesztést támogató EDF Energia Hungaria Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a

villamosenergia-kereskedő cég számára a most elkészült beruházás a harmadik program, amelyben ötvözték a társadalmi felelősségvállalást és az energiahatékonyságot. Tavaly a békéscsabai Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet központi klimatizáló rendszerének felújítását támogatták, idén nyáron pedig az SZTE Gyermekgyógyászati Klinika hűtési rendszerének kialakításához járultak hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását