2024. május 20. - Bernát, Felícia

Megválasztották az LMP új választmányát

Megválasztották a Lehet Más a Politika (LMP) új választmányát a párt tisztújító kongresszusának második napján, vasárnap.
2009. szeptember 20. vasárnap 22:42 - HírExtra
A több mint száz résztvevővel egy budapesti étteremben megrendezett kongresszuson a választmány tagjai Schiffer András, Jávor Benedek, Ivády Gábor, Mile Lajos, Vágó Gábor, Meszerics Tamás, Bari Judit, Szabó Tímea, Tordai Bence, Hajdu Mária, Szabó Rebeka, Sallai R. Benedek és Szombati Kristóf lettek.

Schiffer András, aki a legtöbb voksot kapta, arról beszélt, hogy nem mindennapi felelősség hárul rájuk a következő hónapokban. Szerinte ugyanis rajtuk múlik, hogy a magyar politika megújítható-e. Ha úgy végzik a dolgukat, mint eddig, és jelen lesznek mindenütt az országban, akkor átlépik a parlamenti küszöböt - tette hozzá.

Kijelentette, az LMP-n áll vagy bukik, hogy lesz-e alternatívája annak, „amit részben a jelenlegi technokrata kurzus részben pedig a jelenlegi jobboldali ellenzék kínál”.
Úgy fogalmazott, hogy egy olyan párt alapjait kell lerakniuk, amely választható, kormányképes erőt jelent 2014-ben. Schiffer András szerint az a dolguk, hogy olyan pártot hozzanak létre, amely a sivár politikából kiábrándult embereknek kínál fejlődést. Olyan gazdasági fejlődést, amely megőrzi a természeti örökségeket, és fenntartható fejlődési pályán tartja az országot. Hozzátette, felelősségük az is, hogy egy olyan politikára lehessen szavazni, amely a ”kitaszított, jogfosztott, kizsákmányolt”, emberek érdekeit helyezi előtérbe, és megőrzi a magyar vidék népességmegtartó erejét.

A jelenlévők vasárnap egyúttal elfogadták az Európai Zöld Párt (EGP) alapszabályát. Az EGP tanácsa október közepén Malmőben dönt arról, hogy megfigyelői státuszba felveszik-e az LMP-t.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását