2024. április 28. - Valéria

Most végre kiderül, mire képes igazából a Loki!

Liverpooli magabiztosság, debreceni bizakodás, nyilatkozatok és persze esélylatolgatás - a HírExtra összeszedte, amit tudni érdemes a ma esti Liverpool-Debrecen Bajnokok Ligája mérkőzésről.
2009. szeptember 16. szerda 15:39 - Gedei Szilárd
Liverpool-Debreceni VSC…

...mintha még mindig álmodnánk, lám, az ember is alig hiszi, hogy ezúttal nem egy „akármilyen” meccs beharangozóját írja, hanem a modernkori magyar futballtörténelem egyik legfontosabb mérkőzése elé próbál okosságokat összeszedni. Különleges, izgalmas feladat ez, s itt már nem a sportújságírói szempontokra gondolok elsősorban, hanem a debreceni csapat előtt álló komoly akadályra.



Na igen, lehet akadályként tekinteni a világ egyik legismertebb sztárklubjára, erős azonban az ember gyanúja, hogy az angolok sokkal inkább tekintik egy minden körülmények között leküzdendő akadálynak a hajdúsági gárdát…

Nagy érvágás csatárposzton

Liverpool-Debreceni VSC
Anfield Road, Liverpool (Egyesült Királyság)
20 óra 45 perc
vezeti: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia (portugál)
A HírExtra tippje: 1-2
Kezdjük a legfontosabbal: biztossá vált, hogy az utóbbi időben bombaformában futballozó, és fontos gólokat szerző Rudolf Gergely nem tudja vállalni a játékot az esti mérkőzésen. De nem csak a csapat első számú gólvágója fog hiányozni a L’pool elleni összecsapásról: mint arról korábban a HírExtra is beszámolt, Dombi Tibor és Varga József eltiltás miatt nem léphet pályára a szerda este 20 óra 45 perckor kezdődő mérkőzésen. Herczeg András klubmenedzser több alkalommal is hangsúlyozta, hogy mekkora érvágás ez a számukra (a debreceniek mesterével készült interjúnkat ide kattintva olvashatják).

A gondok ellenére sem kell azonban megijedni az ellenféltől, bár a Liverpool idei meccsein eddig meglehetősen hullámzóan teljesített: öt bajnoki meccsük közül hármat nyertek (a Stoke, a Bolton és a Burnley ellen), kettőn azonban kikaptak (a Tottenham és az Aston Villa ellen). Az mindenképpen intő jel a DVSC számára, hogy a Vörösöknek eddigi öt meccsükön is sikerült 13 gólt berámolniuk az ellenfelek kapujába – ezzel egyébként az Arsenallal holtversenyben a legtöbb gólt szerezték eddig.

Ki van jobb formában?

A Debrecen angol riválisához hasonlóan ugyanúgy öt lejátszott bajnokival szintén az ötödik helyen áll a tabellán – ebből azonban kár lenne levonni bármilyen következtetést, a Lokinak ugyanis a BL-selejtezős menetelése miatt két elhalasztott mérkőzése is van.



Kis magyar BL-múlt

Tizennégy éve, 1995-ben a Ferencváros csapata a Bajnokok Ligája csoportküzdelmei során hat meccséből ötöt szerzett góllal fejezett be. Az emlékezetes ősz során a Fradi összesen kilenc gólt szerzett a sorozatban, s végül egy győzelem (Grasshoppers-FTC 0-3) és két döntetlen (FTC-Grasshoppers 3-3, FTC-Real Madrid 1-1) mellett három verséggel zárta a nagy kalandot, tehát csak az akkoriban bombaerős Ajax ellen nem tudtak pontot szerezni Vincze Ottóék.

A Debrecen „Ajaxának” egyértelműen a Liverpool tekinthető…

Kinek hoz szerencsét Pedro?

Ők, tizenegyen*
Polekszics – Bodnár, Komlósi, Mészáros, Leandro – Czvitkovics, Ramos, Kiss, Szakály - Coulibaly, Feczesin
*A DVSC várható kezdőcsapata a HírExtra szerint
A mérkőzést a portugál Pedro Proenca (teljes nevén: Pedro Proenca Oliveira Alves Garcia) vezeti. A fiatal luzitán bíróval eddig csak azon magyar játékosok találkozhattak, akik részt vettek 2003-ban az U17-es válogatott görögök, illetve norvégok elleni meccsein – a Loki a sorozatra nevezett játékosai között pedig nincs ilyen.

Az angolok egyébként rendkívül szimpatikusan nyilatkoztak ellenfelükről, a spanyol mester, Rafa Benítez például a debreceniek veszélyes támadójátékát emelte ki: „Mindenki azt mondja, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, és nyernünk kell, de ez a Bajnokok Ligája, ezt azért ne feledjük. A Debrecennek remek csatárai vannak, nagyon jól kontráznak, ráadásul nagyon fel vannak dobva attól, hogy az Anfield Roadon léphetnek pályára. Érdekes mérkőzés lesz”.

Az lesz, érdekes. Mindenképpen. Ha azonban a debreceni csapat valóban sikerre akar törni Liverpoolban, bizony meg kell találnia az ellenfélre jellemző jéghideg profizmus és a küzdeni akarás, a szív tökéletes egyensúlyát – ez eddig sok tapasztalatlan gárda számára jelentett megoldhatatlan gondot.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását