2024. április 30. - Katalin, Kitti

Loki-interjú: Herczeg András tart a Pool sztárjaitól

"A játékosaim elárulták, hogy felettébb kíváncsiak rá, milyen is a nagy sztárok ellen futballozni" - a HírExtra Herczeg Andrással, a Loki mesterével beszélgetett Liverpool-Debrecen Bajnokok Ligája mérkőzés előtt.
2009. szeptember 15. kedd 08:19 - Gedei Szilárd
Teltház a világ egyik legjobb hangulatú futballstadionjában, a liverpooli Anfield Roadon, a lelátókon több tízezer fanatikus angol szurkoló, a pályán pedig Európa legerősebb futballbajnoksága, a Premier League egyik sztárcsapata telis tele klasszis játékosokkal – ez vár a Lokira szerda este első Bajnokok Ligája csoportmérkőzésén. De hogy tudnak a játékosok minderre felkészülni?

Azért nehéz erre válaszolni, mert mi még soha nem kerültünk ilyen helyzetbe, így csak bízni tudok abban, hogy a játékosaimat feldobja majd ez az atmoszféra. Azonban ez csak akkor és ott derül majd ki, szerda este.

Ha ez eddigi meccseinket nézzük, a legnagyobb hangulat Szófiában fogadott minket a harmadik selejtezőkörben. Azt akkor nagyon jól föl tudták dolgozni a srácok. Liverpoolban nyilván más lesz a helyzet, de nagyon szeretném, hogy ott is a magunk javára tudjuk fordítani a hangulatot.

Máshogy készülnek erre a Bajnokok Ligája meccsre, mint bármelyik más összecsapásra?

Liverpool-Debreceni VSC
Bajnokok Ligája, E csoport
Alfield Road, szerda
20 óra 45 perc
Nem, ugyanaz a forgatókönyv, mint eddig. Azt persze mindenki tudja, hogy a mostani ellenfelünk egy világklasszis csapat telis tele sztárjátékosokkal – szerintem azonban ez inkább motiválni fogja a srácokat. Elárulták, hogy felettébb kíváncsiak rá, milyen ezek ellen a játékosok ellen pályára lépni.

Minket is ez érdekelne, hogy milyen lesz… Mit fognak például játszani a Liverpool ellen: ugyanazt, mint eddig, vagy muszáj lesz a saját játékukon kívül is kitalálni valamit a siker érdekében?

Nyilván - mint mindenki - mi is szeretnénk a saját játékunkat játszani, illetve azt, amit elképzeltünk. A baj az, hogy mindig van egy ellenfél is a pályán, jelen esetben a Liverpool, tehát közel sem biztos, hogy ezúttal a mi akaratunk fog érvényesülni. Majd meglátjuk…

Biztos akad egy-két olyan játékos az ellenfél keretéből, akitől kimondottan tart a szerdai meccs előtt…

Túl sok játékos van az ellenfélnél, akitől tartani lehet, hiszen szinte minden poszton világklasszisok alkotják a Liverpoolt. Ott vannak például a támadósorban Torres, Kuyt, Gerrard és Riera – ezek mind nagyon komoly nevek. De ugyanígy sorolhatnék a középpályáról és a védelemből is játékosokat. Akárhova nézek, szinte mindenhol klasszisokat látok.

Maradjunk akkor a Lokinál, melyik lehet a kulcspozíció a Debrecen csapatában, ki lehet majd a főszereplő?

Nagy probléma, hogy Varga József és Rudolf Gergely sem játszhat a csatáraink közül, óriási érvágás ez a számunkra. Illetve ott van még Dombi Tibi és Szélesi Zoltán hiánya is – utóbbi játékost pont azért igazoltuk, hogy legyenek embereink az esetleges hiányzók pótlására, sajnos azonban ő is kidőlt.

A csoport másik meccsén
Lyon (francia)-Fiorentina (olasz)
Bajnokok Ligája, E csoport
20 óra 45 perc
Azt remélem azonban, hogy lesz olyan játékos, sőt lesznek olyan játékosok, akik pozitív értelemben tudják majd fölhívni magukra a figyelmet. Akkor van esély egy jó teljesítményre csapatszinten is, ha több játékos is kihozza magából a maximumot.

Mire gondol jó eredmény alatt?

Mindenki elégedett lehet, ha egy szoros találkozón egy szoros eredményt tudunk elérni.

Nem csak a csapat, nyilván személy szerint ön is sokat gondol a szerda estére: melyik pillanatot várja a legjobban csapata történelmi mérkőzése előtt?


Ezen még nem gondolkodtam. Az is óriási pillanat volt, amikor bejutottunk a Bajnokok Ligája csoportküzdelmeibe, s ha úgy vesszük, innentől kezdve minden meccs ajándék, főleg ilyen csapatok ellen…

Azért a végeredmény is számít egy cseppet. Milyen eredménnyel lenne elégedett látatlanban, a Liverpool elleni meccs előtt?

Nem tudom, tényleg nem… Ilyeneken nem gondolkodik az ember. Legalábbis én nem gondolkodom.

Akkor úgy kérdezem: mit szeretne?


Olyan teljesítményt szeretnénk nyújtani a csapatommal, hogy a szurkolóink a mérkőzés után is büszkék lehessenek ránk…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását