2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Ön mit választ?

Ismét több mint nyolcvan sportág, természetesen most is olimpiai- és világbajnokok prezentálásában – igen, ez ismét a Nagy Sportágválasztó.
2009. szeptember 15. kedd 12:57 - Gedei Szilárd
Engedelmükkel nem ragoznánk túl az V. Nagy Sportágválasztóról szóló cikkünket, nem kezdenénk el magyarázni, hogy miért is jó ez az egész kezdeményezés, illetve hogy miben rejlik a sikere – mindössze csak felsorolnánk a tényeket.

Nehéz választani

V. Nagy Sportágválasztó
Időpont: 2009. szeptember 18-19.
Helyszín: Merkapt Maraton Sportközpont, 1106 Budapest, Maglódi út 12/A
Nagy levegő, és akkor íme, a sportágak: aikido, akrobatikus kosárlabda, akrobatikus torna, amerikai football, asztalitenisz, atlétika, birkozás, bridzs, canne de combat, curling, darts, evezés, floorball, freestyle foci, golf, gyeplabda, gyorskorcsolya, gyorstollaslabda, hapkido, hegy- és sportmászás, hegyikerékpár, iado, íjászat, ír tánc, jégkorong, jiu-jitsu, jodo, judo, kajak, karate shotokan, karate, kendo, kenu, kick-box, korfball, kosárlabda, krikett, kung-fu/wushu, labdarúgás, lábtoll-labda, lacrosse, lovassport, minigolf, muay thai, műkorcsolya, ökölvívás, öttusa, petanque, parasportok, rafting, ritmikus gimnasztika, rögbi, röplabda, sakk, sárkányhajó, savate (francia box), sepaktakraw, sí, skimboard, snowboard, softball, sportaerobik, sportlövészet, squash, szinkronkorcsolya, szinkronúszás, szivacskézilabda, szlalom kajak, szlalom kenu, taekwon-do ITF, taekwondo WTF, tájfutás, táncsport, teke, tenisz, terepgördeszka, testépítés és fitness, triatlon, tollaslabda, torna /gumiasztal, ugrókötél, ultimate frizbi, úszás, vívás.

A felsorolásában is elfáradtunk...

Az ötödik Nagy Sportágválasztót szeptember 18-29-én rendezik, a cél pedig ugyanaz, mint az eddigieknél: mintegy nyolcvan sportágat próbálhatnak ki ingyenesen az érdeklődők.



Cseh Laci is ott lesz

A program színesítése érdekében a szervezők ezúttal is hívnak ismert magyar sportolókat. Jelen lesz a Választón Cseh Laci (úszás), Faházi Janika (asztalitenisz), Gergely István (vízilabda), Klampár Tibor (asztalitenisz), Kiss Tamás és Kozmann György (kenu), Kovács Katalin (kajak), Nagy Tímea (vívás), Nyilasi Tibor (labdarúgás), Sebestyén Júlia (műkorcsolya), Sike András (birkózás), Szentgyörgyi Rómeó (aerobik) és a Rippel fivérek is – meg persze sokan mások.

A sportágak mellett ráadásul most lesznek konzultációs sátrak, ahol a sportpedagógia, sportpszichológia, sportalkímia is megjelenik. A Navi-Med például az előre bejelentkezettek körében díjmentesen végzi sportantropometriai mérését, mely személyre szabottan, a testalkat, genetikai adottságok figyelembevételével tud sportágakat ajánlani az érdeklődőknek. De szűrőkamion, zöldség és gyümölcskóstoltatás, sőt csírakóstoltatás is lesz.

Mindezek mellett harminc vadonatúj kerékpár talál majd gazdára, a focis területen pedig a gyerekek és a szülők különféle foci-feladatokban tesztelhetik tudásukat, a „Mit jelent nekem a sport?” címmel meghirdetett esszépályázat pedig a rendezvényen fordul a finisbe, ott hirdetik ki ugyanis a pályázat győzteseit.

A rendezvény két házigazdája pénteken Hajdú B. István, szombaton pedig Siklós Erik sportriporterek lesznek.

Hm, ez az egész jól hangzik, már csak választani kellene a temérdek sportág közül…
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását