2024. április 28. - Valéria

Meghódítják a világot a duci, de természetes modellek!

Az amerikai Glamour magazin szeptemberi számában megjelentetett egy teltkarcsú modellt, aki nagy visszhangot váltott ki az olvasókból. Mindenki csak dicsérni tudja, s több ilyet szeretnének még látni az újságok hasábjain.
2009. szeptember 6. vasárnap 08:29 - Kővári Adrienn

A duci lesz a divat?

Mivel egyre több a túlsúlyos ember világszerte, így számíthattunk rá, hogy előbb-utóbb a divatban is meg fognak jelenni. Láthattunk már olyan reklámot a magyar tévékben is, amiben teltebb nők szerepeltek, és kozmetikumokat reklámoztak. A fővárosi Westend üzletházban pedig egy kövér férfi bábut is találhatunk az egyik üzlet előtt. Ez igazi látványosságnak számít a plázában, nem egy fiatal fotózta már le, vagy tapogatta meg a kövérkés bábut.

Ráadásul egyre több üzletben már nem is kapni azokat a nagyon pici méreteket, mint régen, hanem sokkal több olyan terméket árulnak, amik bizony a ducibb embereknek készülnek. Ezzel megnehezítik azoknak az embereknek a vásárlást, akik normális adottságokkal rendelkeznek.

Hazánkban nem szokás támadni a túlsúlyosabb modelleket, nálunk teljesen elfogadottak az ducibb celebek, míg Amerikában előszeretettel támadják őket. Ez már azért is vicces, mert ott sokkal több a túlsúlyos ember, mint máshol a világon, s mégis ők a legkritikusabbak e téren. Pedig csak is náluk lehetne elkezdeni, hogy ne az anorexiás modellek legyenek a nőideálok. Olyan új ikonokat kéne keresnie a divatvilágban, akikre sokkal könnyebben lehet hasonlítani a hétköznapokban. Egy olyan egészséges szupermodellre van szüksége a világnak, aki képes utat mutatni, igaz egyre több az olyan sztár, aki büszkén vállalja kerekded idomait, ilyen Heidi Klum, Tyra Banks, Rihanna, vagy Britney Spears. Egyikőjük sem kövér, de mindegyik sztárnak van melle, feneke, s olykor pocakja is.

Merjünk nagyot enni!

Nálunk sincs ez másképp, a legnépszerűbb sztárjaink nem éppen soványak, gondoljunk csak Somára, Liptai Claudiára, de a hatalmas szilikonmellű playmatekre is nagy a kereslet. A férfiak még mindig a kerekebb idomokat részesítik előnyben, ahogy mondani szokás, szeretik, ha van mit fogni egy lányon.

Az olvasó egy hétköznapi nő, aki olyanokkal szeretne találkozni egy magazinban, aki nyugodt szívvel lehetne a példaképe. Meg kéne találni végre azt az egészséges, szép nőtípust, akit bátran lehet mutogatni, mert egyik véglet sem egészséges. Sem az, ha anorexiás lányok diktálják a legújabb trendeket, mert ez egy betegség, ami halált is okozhat. A túlsúly szintén veszélyes, mert rengeteg betegségnek a forrása, ami szintén vezethet korai halálhoz.

Reméljük nem Lizzie Miller volt az utolsó modell, akit felkértek egy ilyen merész fotózásra, hanem hamarosan újabb lányok, és szerkesztők fogják követni ezt a nagyon pozitív, és szemmel láthatóan sikeres akciót.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását