2024. április 29. - Péter

Popcorn és Cseh Laci - interjú az úszóbajnok jegyszedővel

A Moziünnep négy napon keresztül várja a filmőrülteket, ahol Cseh Laci és Szujó Zoltán még jegyszedőnek is beállnak. A HírExtra az úszóbajnokkal beszélgetett, aki lelkesen reklámozta a rendezvényt, a mozikat, meg a filmeket.
2009. szeptember 2. szerda 12:15 - Kővári Adrienn
Idén is lesz Moziünnep, ráadásul már hatodik alkalommal kerül megrendezésre, s Magyarország legtöbb mozija tárt kapukkal várja a filmek rajongóit. A nagy eseményre szeptember 17-20. között kerül sor, amikor is több mint kétszáz filmet fognak levetíteni a filmes intézményekben s ezeket kedvezményes áron tekinthetik meg az érdeklődök. Igaz, nincsen egységes ár, mert minden mozi más összeget szabott meg, de a legdrágább jegy is csak 550 forint lesz.

Moziünnep 2009
Időpont: szeptember 17-20.
Helyszín: közel 100 mozi az országban
Jegyár: 550 forint (a 3D és Imax filmekre ez nem vonatkozik)
Sztárvendég: Cseh Laci, és Szujó Zoltán
Mint az előző években, most is számíthatunk rengeteg premier előtti filmre, de azokat is megtekinthetjük, amiről esetleg korábban lemaradtunk volna. Bepótolhatjuk a Jégkorszak 3. – A dinók hajnala, a Harry Potter és a Félvér Herceg, a Görögbe fogadva, a G-Force – Rágcsávók, a Két szeretők, vagy a Becstelen brigantyik című produkciókat, ezek mind elérhetőek lesznek az érdeklődök számára.

Premier előtti film lesz a Megtört ölelések, vagy a Családban marad, de egy független amerikai produkció is látható lesz, ami A csúf igazság névre hallgat. Felesleges időnkben akár az Admirális című filmre is beülhetünk. Magyar filmekben is bővelkedni fog a Moziünnep, de készítőikkel is találkozhatunk, jelen lesznek az 1, a Tréfa, és az Utolsó idők című filmek alkotógárdái is.



Ismert arcok

Idén is népszerű közszereplők álltak a Moziünnep szolgálatába, Szujó Zoltán, és Cseh Laci örömmel vállalták el a megtisztelő feladatot, és a rendezvény nagykövetei lettek. Velük személyesen is találkozhatnak a kilátogatók, mert egyik-másik nap ők lesznek a jegyszedők. A HírExtra felkereste Cseh Lacit, aki örömmel válaszolt kérdéseinkre.

Miért vállaltad el már harmadjára is a Moziünnep nagykövete címet? Hiszen ez azt jelenti, hogy a rendezvények felén mindig ott voltál.

Szujó és a filmek
Az RTL klub szerkesztő-műsorvezetője, Szujó Zoltán először tavaly kóstolt bele a Moziünnepbe, akkor lelkes jegyszedőként „túlórázott” is, így idén szívesen vállalt még nagyobb szerepet. Zoltán első meghatározó mozis élménye egy Bud Spencer-film, a Különben dühbe jövünk volt, amire még a nagyszülei vitték el gyerekkorában. Később, a művészfilmeket kezdte falni, s a főiskola alatt még filmklubot is szervezett a koleszban. „Most a két gyermekemnek szeretném átadni a mozi varázsát. Legutóbb egy 3Ds természetfilmre vittem el őket, s már alig várják, hogy ismét együtt mozizzon a család!” – mesélte Szujó Zoltán.
Lassan ez már nálam hagyománnyá válik, hogy mindig elvállalom, de örömmel teszem. Igazából a filmek szeretete ösztönöz arra, hogy eleget tegyek a felkérésnek.

Miért tartod fontosnak, hogy az emberek moziba járjanak?


Remek kikapcsolódásnak tartom. Nem mondom azt, hogy kötelezően járni kell, mert mindenki igénye szerint válasszon, de tényleg remek szórakozási formának gondolom a mozizást.

Mivel tudnád rávenni a fiatalokat, hogy inkább a moziban nézzék meg a filmeket, s ne otthon töltsék le őket?

A mozinak megvan a maga élménye, hangulata, és a minőség szempontjából is sokkal magasabb színvonalat képvisel. Az biztos, hogy a Moziünnep alatt jóval többen keresik fel a mozikat, mint általában.

Aktív résztvevője leszel majd a Moziünnepnek?

Igen, mert gyakorlatilag még előtte próbálom népszerűsíteni a rendezvényt, s egyszer megyek majd jegyszedésre is, ahol én fogom a nézők jegyeit ellenőrizni.



Szerinted lesz olyan ember, aki csak miattad fog kilátogatni?

Laci és a filmek
Igazi filmőrült, első meghatározó filmélménye a Jedi visszatér című sikerprodukció volt. A háromszoros olimpiai ezüstérmes annyira imádja a nagy vásznakat, hogy a világbajnokság után három nappal már a G.I. Joe alatt ücsörgött a hatalmas teremben. „Annyira imádom a filmeket, hogy egy házi-mozi rendszert is beszereztem otthonra, de természetesen a mozit nem hanyagolom el emiatt, hisz a hatalmas vászon, a fantasztikus hanghatások és a nagy, sötét terem együttes élményét semmi nem pótolhatja!” – mesélte Laci.
Nem tudom, bár a tavalyi évben úgy emlékszem, hogy valaki tudatosan miattam jött ki, autógrammot kért. Lehetséges, hogy most is lesz ilyen ember.

Van valami, amit nagyon vársz majd ezen a hétvégén, amit nem szeretnél kihagyni?

Mindenképp ott leszek a hétvégén, moziba is fogok menni. Ajánlottak egy filmet, amit majd szeretnék megnézni, ha minden igaz a Hajsza a föld alatt című produkció lesz az.

Mi volt az utolsó film, amit láttál?

Úgy tervezzük, hogy ma este Tarantino legújabb filmjét, a Becstelen brigantykat fogjuk megnézni.

Aki csak teheti, látogasson ki a Moziünnepre, hiszen egy kis kólával, popcornnal és Cseh Lacival máris szebb lehet a hétvégéje!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását