Meghódítják a világot a duci, de természetes modellek!

Az amerikai Glamour magazin szeptemberi számában megjelentetett egy teltkarcsú modellt, aki nagy visszhangot váltott ki az olvasókból. Mindenki csak dicsérni tudja, s több ilyet szeretnének még látni az újságok hasábjain.

Már egy jó ideje beszélnek arról maguk a divatdiktátorok is, hogy az anorexiás modellek időszaka leáldozott, ennek ellenére továbbra is csak őket látjuk a kifutókon, és a magazinok hasábjain. Talán most mégis változni látszik a helyzet, mert az amerikai Glamour magazin egy cikke mellett nem egy csontsovány, lapos hasú modell szobrozik, hanem egy igazi hús-vér nő.

Amikor az olvasók végre a kezükben tarthatták a legújabb számot, s megtalálták benne a kicsit ducibb fotómodellt, nagyon megörültek neki. Ezzel egy új misszió vette kezdetét, mert egy olyan cikk mellé tették be a modellnek a képeit, ami arról szól, hogyan érezzük magunkat jól a bőrünkben. Korábban, sőt még ma is, az ilyen cikkeket mindig a csontsovány, szexi modellekkel adták el, még akkor is, ha szinte mindenki tudta, hogy a valóságban ők sem így néznek ki.



A modellnek neve is van

A duci modell mindenkit elbűvölt
„Alig jutok szóhoz a gyönyörűségtől… Imádom a 194. oldalon lévő nőt.” – írta az egyik olvasó. „Aki szerint ez a modell egészségtelen, annak meg kellene vizsgáltatnia a fejét. Magas, sportos alkatú, és egy kicsit pocakos. Ennyi.” - reagált egy másik olvasó Lizzie Millerre. „Igazi nő, aki úgy néz ki, mint egy ember.” – dicsérte meg egy harmadik levélíró. „Amikor meglátom, kedvem lenne kiállni a tetőre, és egy nagyot kiáltani.” – s még rengeteg ezekhez hasonló levelet kapott a modell.
Az amerikai nők kedvencét Lizzie Millernek hívják, szőke hajú, gyönyörű, de nem lapos a hasa, és a lábai sem a legvékonyabbak. Mégis, ő természetes szépségével került be a Glamour magazinba, s ezzel le is vette az olvasókat a lábáról, akik saját magukat fedezhették fel a teltkarcsú modellben. Meglepő lehet, de a modell csak húsz éves, és máris egy kisebbfajta sztárként kezelik, mindenki őt akarja.

A szeptemberi szám megjelenése óta több mint ezer levelet kapott a szerkesztőség. Cindi Leive főszerkesztő elmondta, hogy a modellel kapcsolatos levelek szinte elöntötték a levelesládáját attól a pillanattól kezdve, hogy a Glamour szeptemberi száma megjelent az újságárusoknál. „Remélem, ez egy forradalom kezdetét jelenti.” – nyilatkozta teljesen őszintén a főszerkesztő.

A legtöbb nő már teljesen átlát azon a szitán, amit a divatguruk állítanak eléjük, és sokkal jobban örülnének neki, ha hozzájuk hasonló nők mosolyognának a címlapokon, s nem a kiretusált rémek. Igaz, hogy szépek, de mindenki tudja, hogy azok sem így néznek ki, sőt! A levelek mennyiségéből láthatjuk, hogy mekkora igény van az ilyen modellekre, ezért mindenképp pozitív lenne, ha ezt az többi magazin, s a divattervezők is belátnák.

Lizziet azóta több TV show-ba is meghívták, és a fényképe bejárta az internetet. Őszintén bevallotta, hogy gyermekkorában komoly gondjai voltak a súlyával, de az olyan sztárok hatására, mint Jennifer Lopez, vagy Beyonce megtanulta elfogadni önmagát.