2024. április 30. - Katalin, Kitti

Új sikerdiéta a láthatáron, ez tényleg hatásos!

Egész Amerikát megrázta a Sensa-diéta, ami a túlsúlyos embereknek a mentőöve is lehetne. Sikeres és látványos fogyásról számolnak be a bátor tesztelők, tényleg ennyire csodás lenne az új módszer?
2009. szeptember 5. szombat 08:39 - Kővári Adrienn
Egy újfajta diéta kezdte meg hódító útját, ami a Sensa névre hallgat, s Amerikából ered. Ez azért más, mint a többi, mert nagy előnye, hogy nem kell ételeket megvonni magunktól, hanem egy kis trükk segítségével előidézhetjük a sikeres fogyást. Éhezni sem éhez mellette az ember, s ráadásul sok mellette szóló érvet fel tud mutatni dr. Alan Hirsch, aki ezt az egészet megalkotta. Amerikában egyre megdöbbentőbbek a túlsúlyos emberekről szóló felmérések, ezért sem meglepő, hogy rengetegen diétáznak náluk. Viszont sajnos egyik módszer sem túl hatásos, s most mindenki a Sensa-diétától várja megtörténni a csodát.

Hazánkban is egyre többen próbálkoznak különféle diétákkal, ki sikeresebben, ki pedig kevésbé. A legtöbben még mindig az egészséges életmódra esküsznek. A mértékletes, és egészséges táplálkozásra, és a kellő mozgásra.

Miért is jó ez a Sensa-diéta?


Kutatási adatok
A hat hónapos tesztelés alatt 1436 nővel és férfival kísérleteztek, mindannyian a 19-55 év közti korosztályt képviselték. A végeredmény az lett, hogy átlagosan harminc kilótól szabadultak meg. Igaz, hogy más módszernél még sosem találkoztak ekkora változással, bár arról már nem szólnak az adatok, hogy hány kilóval indultak a résztvevők a nagy diétatesztelésen.
Az a nagy előnye, hogy nem kell lemondani semmiről sem. Ez pedig egy magyarnak nagyon fontos, hiszen a finom, és bőséges hazai ételeket nehéz mellőzni, pedig egy diétánál ez nagyon fontos lenne. Úgy mennek le a kilók az ember testéről, hogy szinte észre sem veszi. Ugye milyen szépen hangzik? S ez által a biológiai egyensúlyunk sem borul fel.

Szerencsére nem csak egy légből kapott ötleten alapszik, hanem huszonöt éves kutatás után hozták létre ezt a működő diétát, amivel az elmondásuk szerint fogyni is lehet. Sokakban már biztos felmerült a kérdés, hogy is működik ez a fantasztikus Sensa-módszer? Mindent a szagokra és ízekre alapoztak a kutatók. Egy speciális anyagot rá kell szórni az ételre, amitől az sokkal illatosabb lesz, és az ízek is intenzívebbekké válnak. Így az ember agya hamarabb telítettséget érez, ezért az evést is hamarabb abbahagyja. S mivel nem fog egyszerre annyi kalóriát elfogyasztani az ember, így szép lassan, de a kilók is eltűnnek. A másik nagy előnye még az, hogy idővel hozzászokik az ember ahhoz, hogy kevesebbet eszik, s ezért később sem fog elhízni.

Ettől még ez a módszer nagyon is támadható, mert ki tudja, hogy mi az, amit rászórunk az ételre? Másrészt mi garantálja, hogy ennek hatására tényleg kevesebbet fogunk enni? A nagy kérdés pedig: mennyibe is kerül mindez?

A leghatékonyabb diéta?

Aki az egészet kitalálta
A túlsúlyos emberek imáikba foglalhatják dr. Alan Hirsch nevét, mert ő találta ki a Sensa-diétát. Amerikában már igazi félisten lett, rengeteg celeb is követi ezt a módszert, s sokkal egészségesebbnek, és soványabbnak érzik magukat.
Amikor eszünk, akkor kapcsolatban áll a szaglás és az ízlelés az agyunkkal, s így hatással vannak egymásra. Ez az új módszer pontosan ezt használja ki. Vannak bizonyos illatok, amik képesek az étvágyat csökkenteni, ilyen a borsmenta is. Már másféle diéták is kísérleteztek hasonlókkal, de eddig a Sensa-módszer bizonyult a legjobbnak.

Összevetették a többi híres diétával (Atkins, Weight Watchers, Zone, Jenny Craig stb), s akárhogy is nézték, a Sensa bizonyult a leghatásosabbnak. Mindent a szagokra tettek fel, s úgy tűnik, hogy tényleg működik a dolog. Ahogy írtuk azért van fontos szerepe, mert az illatok által megtanulja az ember, hogy mennyit egyen egyszerre, s ehhez idővel hozzá fog szokni, s így nem fog elhízni.

Mennyibe fáj a csodadiéta?

Létezik egy hivatalos oldala ennek a módszernek, ahol lépésről lépésre elmagyaráznak mindent. Rengeteg interjú is található a honlapon, ahol bemutatják az új diétát, akkor jön rá igazán az ember, hogy mennyire népszerűvé vált ez Amerikában. S igen, itt lehetősége van az embernek rendelnie ilyen speciális, nevezzük sónak, készítményt is.

Jelenleg egy hat hónapra szóló terméket, ami tartalmaz egy DVD-t is, 235 dollárért lehet beszerezni, ami 44 ezer forintnak felel meg. Hogy ez valóban megéri-e, azt már mindenki döntse el maga. Azért nem kis pénzről beszélünk, ráadásul ez az adag csak félévig elég. Garancia sincsen rá, bár szintén ezen a weblapon rengeteg saját történetet lehet olvasni, amik sikeres fogyásról számolnak be. Ennek ellenére még mindig jobban jár az ember, ha erőt vesz magán, s elmegy sportolni, és megválogatja az ételeit. Hiszen az egészségtelen életmód nemcsak súlyproblémákhoz vezethet, hanem betegségekhez is, amiket ez Sensa-diéta már nem tud kiküszöbölni.
Forrás: HírExtra/trysensa.com
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását